пʼятниця, 25 червня 2021 18:13

5 топових прем'єр тижня: на що сходити в кіно

Цього тижня в український прокат виходять українська стрічка про вітчизняну музику, три трилери та кіношедевр 1980-х.

Вусатий фанк - реж. Олександр Ковш, Україна

Стрічка розповідає про вітчизняну естраду 1970-х, яку творці стрічки називають золотою епохою української популярної музики.

"Громадянам СРСР не було потреби слухати Джеймса Брауна, Френка Заппу чи Pink Floyd - так вважала партія. Але все змінилося наприкінці 1960-х. За вказівкою політбюро в Україні почали масово з'являтися ВІА, що мали замінити радянській молоді західні рок-гурти. Та замість лояльних до партії виконавців, влада отримала сучасну й самобутню музичну сцену. Попри обмеження, ансамблі 1970-х створювали стильні пісні невимовної краси. Збирали стадіони й багатотисячні зали, але нині їхні композиції майже забуті", - йдеться в анонсі.

"Більшість із цих ансамблів звучать актуально і сьогодні. "Візерунки шляхів", "Арніка", "Водограй", "Жива вода" та інші ВІА мають справжній драйв, оригінальність і якусь непідробну справжність. Саме тому, мабуть, ця музика пережила й утиски радянської системи, і десятиліття забуття", - каже автор ідеї та сценарію Віталій Бардецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали виконавицю ролі Білосніжки в новому фільмі Disney

Прем'єра фільму відбулася торік на 49-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість".

Тілоохоронець дружини кілера - реж. Патрік Г'юз, США

Це сиквел комедії "Тілоохоронець кілера". Бодігард Майкл Брайс намагається відпочити у відпустці, але йому доводиться зійтися з давніми знайомими - найманим вбивцею Даріусом Кінкейдом та його навіженою дружиною. Разом вони повинні запобігти кібератаці, яка може призвести до краху Європейського Союзу, за сюжетом.

У ролях: Райан Рейнольдс, Семюел Л. Джексон, Сальма Гаєк. А також Морган Фріман, Антоніо Бандерас, Гері Олдман.

Легенда про піаніста - реж. Джузеппе Торнаторе, Італія, Велика Британія та Франція

Це повторний прокат фільму 1988-го "Легенда про піаніста" італійського режисера Джузеппе Торнаторе. Тім Рот грає піаніста-віртуоза, народженого на пароплаві "Вірджинія" у перший день XX ст. Він виріс і прожив все життя на океанському лайнері, який курсував між Америкою і Європою, жодного разу не ступивши на землю.

Значна частина зйомок проходила в Одесі. Зокрема, перші кадри фільму зняли на Потьомкінських сходах. Також режисер надихався Сергієм Ейзенштейном.

Автор: Укрінформ
  Документальний фільм Олександра Ковша та Віталія Бардецького "Вусатий фанк" розповідає про вітчизняні музичні колективи періоду "відлиги", покликані стати аналогами західних рок-груп.
Документальний фільм Олександра Ковша та Віталія Бардецького "Вусатий фанк" розповідає про вітчизняні музичні колективи періоду "відлиги", покликані стати аналогами західних рок-груп.

Флешбек - реж. Крістофер МакБрайд, Канада

Фредерік має практично ідеальне життя - престижну роботу та авторитет суспільства. Однак його починають переслідувати видіння про дівчину на ім'я Сінді, яка зникла, коли вони вчилися в старших класах. Щоб зануритись у своє минуле та розібратися в справі, Фредерік використовує наркотик під назвою "Меркурій", за сюжетом.

У ролях: Ділан О'Брайен, Майка Монро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмах передбачив війну на Донбасі та Зеленського - вийшла автобіографія режисера

Хижаки - реж. М. Дж. Бассетт, США та Кенія

Сім'я американців приїжджає на канікули до Кенії. Їдуть на сафарі. Після нападу носорога втрачають транспорт та зв'язок. Опиняються сам на сам з хижаками савани, за сюжетом.

У Києві відбудеться "Кіновернісаж просто неба". Літній кінотеатр українського кіно у столичному парку імені Шевченка працюватиме з 25 червня до 25 серпня. Початок усіх сеансів о 21:00. Вхід на покази безкоштовний.

Програма першого тижня цьогорічного "Кіновернісажу просто неба":

25 червня - "Безславні кріпаки", реж. Роман Перфільєв, 2020 р.

26 червня - "Фортеця Хаджибей", реж. Костянтин Коновалов, 2020 р.

27 червня - "Ціна правди", реж. Агнешка Голланд, 2019 р.

28 червня - "Атлантида", реж. Валентин Васянович, 2019 р.

29 червня - "Людина з табуретом", реж. Ярослав Попов, 2019 р.

30 червня - "Тільки диво", реж. Олена Каретник, 2019 р.

1 липня - "Брама", реж. Володимир Тихий, 2017 р.

Зараз ви читаєте новину «5 топових прем'єр тижня: на що сходити в кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі