пʼятниця, 18 грудня 2020 00:45

Прем'єри тижня: Диво-жінка, кріт-футболіст та консультант зі споживання алкоголю

Прем'єри тижня: Диво-жінка, кріт-футболіст та консультант зі споживання алкоголю
Кінострічка 2017-го про Диво-жінку стала першим високобюджетним проектом про супергероїв з жіночим персонажем у головній ролі. Також уперше режисером стала жінка - Петті Дженкінс. Вона ж зняла продовження, виходить в прокат 16 грудня. Фото: Instagram

Казка старого мельника

"Багато чого дивовижного та надзвичайного знає старий мельник, що й розповів історію про малого бурсака Миколку, який вирушає до пана Адама – військового, щоб навчити грамоті його доньку Христинку. Та на шляху до маєтка Миколка дізнається, що селище захопили нечисті сили, вовкулаки та повітрулі, а сам пан Адам знаходиться у полоні. Миколка та Христинка вирішують звільнити в'язнів і землю від нечисті, але для цього їм доведеться пройти крізь багато випробувань, одне з яких може виявитися їм не під силу", - йдеться на сайті Держкіно.

Ролі виконали Анна Кошмал, Валентин Томусяк, Олексій Богданович, Ада Роговцева, Володимир Горянський, Ірма Вітовська, Остап Ступка, Анатолій Хостікоєв, Наталя Сумська, Євген Нищук, Олексій Вертинський, Олеся Жураківська, Гарік Бірча, Василь Бендас.

Диво-жінка 1984

Диво-жінка - культовий персонаж коміксів DC. Принцеса амазонок, справжнє ім`я - Діана. Володіє надлюдською силою, швидкістю, витривалістю. Вміє спілкуватися з тваринами. Використовує ласо істини. Той, хто торкається, говорить тільки правду.

У цій частині Диво-жінка опиняється на території Радянського Союзу, у середині 80-х років минулого століття. Антагоніст - британський антрополог Барбара Енн Міневра.
Для зйомок фільму у Великій Британії літаком переправили 15 коней. Відділ костюмів, яким керувала Лінді Геммінґ, підготував одяг для понад 2850 акторів масовки. Щоб отримали ролі амазонських спортсменок, претендентки проходили смугу перешкод. Зйомки тривали 18 місяців.

Дебошир

Чак Вепнер - боксер у важкій вазі. Увійшов до десятки найкращих. Моментом слави став бій із Мохаммедом Алі. Миттєва популярність та невміння правильно нею розпоряджатися знову відкинули Чака до алкоголю, злиднів та самотності. Має подолати залежність, щоб забезпечити дружину з дітьми, за сюжетом.

Чак Вепнер, за його власним переконанням, став прототипом Роккі Більбоа, а цей персонаж у свою чергу приніс славу і гроші Сильвестру Сталлоне. Офіційно Сталлоне ніколи цього не визнавав, але все ж таки сплатив невідому суму Вепнеру аби не продовжувати судову справу. Останній бій Вепнер провів у 1978 році. Сьогодні йому 81, а свою колишню любов до спиртного він зробив професією – працює консультантом по споживанню алкоголю у компанії з продажу лікерів.

Гол

Фільм британського режисера Тревора Гарді розповідає про маленького крота
Манго, який ось-ось повинен вийти на роботу шахтарем у копальню свого батька. Але Манго не дуже хоче працювати в шахті: він мріє стати професійним футболістом та зіграти на Кубку дикої природи з футболу.

В Україні стрічка була вперше показана в рамках конкурсної програми міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Цей анімаційний фільм – мотивуюча історія про наполегливість на шляху до мрій, на перший погляд нездійсненних.

Європейська кіноакадемія назвала найкращий фільм 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Диво-жінка, кріт-футболіст та консультант зі споживання алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі