понеділок, 23 вересня 2013 10:02

Премія "Еммі": у США нагородили кращі серіали року

Автор: Фото: Reuters
 
У Лос-Анджелесі 22 вересня відбулася 65-а церемонія вручення премії "Еммі", що присуджується Американською національною телевізійною академією.

Кращим комедійним серіалом визнали "Американську сімейку", створену Крістофером Ллойдом і Стівеном Левітаном. Історія про три абсолютно різні родини, включаючи нетрадиційний одностатевий шлюб, вийшла на каналі ABC 23 вересня 2009 року і відразу опинилася в числі номінантів на професійні премії.

Кращим комедійним актором року названий улюблений багатьма Джим Парсонс за роль дивакуватого доктора Шелдона Купера в комедійному серіалі "Теорія великого вибуху". Для 40-річного Парсонса це вже третя нагорода "Еммі" за одну і ту ж роль - вундеркінда і кабінетного вченого, позбавленого соціальних навичок і який в особистому житті робить все невпопад. Комедійною актрисою року вдруге поспіль стала Джулія Луїс-Дрейфус за роль віце-президента Селіни Мейер в політичній сатирі "Віце-президент".

Кращою телевізійною драмою року став створений Вінсом Гіллігану серіал "У всі тяжкі". Серіал оповідає про шкільного вчителя хімії Уолтера Уайті, який захворів на рак, і, щоб оплатити лікування і прогодувати сім'ю - дружину, сина-інваліда і немовля, вирішив зайнятися виробництвом метамфетаміну.

Автор: Фото: Reuters
 

Перемога в жанрі драми дісталася акторові, драматургу, музиканту Джеффу Денієлсу за роль в серіалі "Ньюсрум" (Newsroom). За свою кар'єру його чотири рази номінували на "Золотий глобус", але всякий раз переможцем виходив не він. "Еммі" за кращу жіночу роль у драматичному серіалі дісталася Клер Дейнс, невтомному агенту секретних служб у фільмі "Родина". Це друга поспіль її золота статуетка за "Батьківщину".

У жанрі короткого формату перемога присуджена драмі "За канделябрами" і Майклу Дугласу, який склав акторський дует з Меттом Деймоном. Однак академіки ділити на двох статуетку не стали.

Майстер "великого екрану" Девід Фінчер визнаний кращим режисером за драматичний політичний серіал "Будиночок з карт". Примітно, що вперше в історії премії в номінації фігурує серіал, створений для інтернет-користувачів Netflix. Він ніколи не транслювався на телевізійних каналах і раніше такий формат взагалі не включали до розгляду журі.

Зараз ви читаєте новину «Премія "Еммі": у США нагородили кращі серіали року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі