Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2013 13:30

"Портрети даються мені легко, але коштують дорого" - у Києві відкрилася виставка Нікаса Сафронова

Автор: Фото: safronov.org.ua
 

3 грудня у столичному музеї історії Києва відкрилася виставка російського художника Нікаса Сафронова. На ній показують 120 робіт художника. 30 із них раніше ніде не виставлялися. На прес-конференції Нікас Сафронов запізнився на 35 хв.

"Вибачте. Спізнився через затори. Їхати нормально не могли, зупинялися через кожний метр", - пояснив своє запізнення художник. "Друзі мене до Києва не пускали через акції протесту. Але я не піддався на їхні вмовляння. Вони залишилися в Москві, а я приїхав", - додав він.

На виставку Сафронов привіз 150 робіт.

"Але з'ясувалося, що таку кількість доведеться розвішувати у три ряди. Мені це ніколи не подобалося. Тепер доведеться частину картин відправляти назад у Москву", - сказав він. На виставці представлені портрети Мадонни, Ангели Меркель, Леоніда Кучми, Олега Скрипки, Софі Лорен і Клінта Іствуда. "Портрети даються мені легко. Але коштують дорого. Коли із 10 тисяч клієнтів виконуєш замовлення лише десяти осіб, ціну на картини доводиться піднімати. Це - затребуваність. Лише через це ціна така висока", - сказав художник.

"Вісім років тому один чоловік купив у мене невеличкий пейзаж за 10 тисяч доларів. Після покупки запропонував провести його до машини. Він сказав: "Взагалі-то я приїхав на метро. Вісім років збирав гроші, щоб купити вашу картину". Я віддав йому тут роботу за половину вартості. І відправив додому із своїм водієм", - додав Сафронов.

У Києві художник пробуде пробуде 4 дні. Житиме у королівському номері готелю "Інтерконтиненталь". Доба проживання коштує там 6 тис євро. Його поселили безкоштовно. Виставка Сафронова триватиме до 14 лютого. Вхідний квиток коштуватиме 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Портрети даються мені легко, але коштують дорого" - у Києві відкрилася виставка Нікаса Сафронова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі