вівторок, 03 грудня 2013 12:07

За скульптуру, що символізує річку, заплатили рекордні вісім мільйонів доларів

 

Монументальна скульптура "Річка" (La Riviere) роботи французького художника і скульптора Арістіда Майоля продана на аукціоні в Парижі за 6,2 мільйона євро (8,4 мільйона доларів).

До початку торгів, організованих Artcurial спільно з Sotheby's, фахівці оцінили "Річку" в 2-3 мільйони євро, проте її підсумкова вартість більш ніж у два рази перевищила естімейт.

Попередній рекорд для роботи Майоля був встановлений на торгах в Нью-Йорку в листопаді 2000 року - тоді за скульптуру "Повітря" (L'Air) колекціонер заплатив 3,1 мільйона доларів. "Річка" була одним з десяти предметів мистецтва, відібраних для аукціону з приватної колекції французької натурниці, галеристки, мистецтвознавиці та учасниці руху Опору Діни Верні. Протягом довгих років Верні служила Майолю музою, її образ він втілив у безлічі своїх робіт.

Ще одна скульптура Майоля - " Гармонія" ( L'Harmonie ) - дісталася колекціонерові з США за 596 тисяч євро (800 тисяч доларів, естімейт - 400-600 тисяч євро). Чотири малюнка французького живописця Анрі Матісса, на яких також зображена Верні були реалізовані на загальну суму 663,5 тисячі євро (900 тисяч доларів) при початковій оцінці в 40-60 тисяч євро кожен. Картина Еріка Булатова з колекції Поверни La Liberte ("Свобода") продана за 1,05 мільйона євро (1,4 млн доларів, естімейт - 600-800 тисяч євро).

Загальна сума, виручена від реалізації частини колекції Верні склала 9,3 мільйона євро (12,6 мільйона євро).

Зараз ви читаєте новину «За скульптуру, що символізує річку, заплатили рекордні вісім мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі