понеділок, 02 грудня 2013 12:23

Художник зробив "скульптуру" промови президента, роздрукувавши її на 3D-принтері

Художник зробив "скульптуру" промови президента, роздрукувавши її на 3D-принтері
Фото: 24gadget.ru

Французький художник Жиль Аззаро (Gilles Azzaro) роздрукував 39-секундний фрагмент промови президента США Барака Обами про те, що 3D-друк може стати початком нової промислової революції.

Скульптура, яку Аззаро назвав "Наступна промислова революція", була створена шляхом аналізу промови Обами за допомогою спеціального програмного забезпечення з подальшим роздруком на 3D-принтері. Воно оцифровує звукові хвилі, після чого представляє їх у вигляді тривимірної моделі. При цьому розпізнавання голосу в даному випадку працює і у зворотному напрямку: якщо проаналізувати рельєф роздруківки лазером, то програма, створена художником, відтворить вихідний аудіофрагмент.

На створення оцифровки 39-секундного фрагмента промови президента у програми пішло близько п'яти годин. Ще 350 годин зайняла безпосередня роздруківка скульптури. Підсумковий експонат являє собою півтораметровий рельєфний макет вагою близько шести кілограмів. Аззаро експериментував зі створенням "голосових" скульптур і раніше, проте до розвитку технології 3D-друку, як він зізнається сам  у нього не було можливості зробити роботу справді якісною.

Зараз ви читаєте новину «Художник зробив "скульптуру" промови президента, роздрукувавши її на 3D-принтері ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі