вівторок, 26 листопада 2013 18:13

Люди пішли на Євромайдан не за політиками і не за гаслами, вважають митці

ЗМІ констатують, що підтримати борців за європейське майбутнє України на центральну площу Києва вийшли відомі культурні та громадські діячі. "На Євромайдан потяглася еліта... - говорить журналіст видання ПіК. - І не тільки Руслана Лижичко, якій уже можна й дорікнути, що вдруге наступає на одні й ті ж граблі. Не тільки Вакарчук, який у "лігві ворога" – під час виступу в Москві заспівав "Вставай, Україно!". На Євромайдан пішли художники, зокрема Тіберій Сільваші, Ілля Ісупов, Олексій Сай, Олекса Манн, Іван Семесюк, а також письменники Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Володимир Харченко. Очолили цей хіт-парад найвідоміші та найдорожчі художники України Олександр Ройтбурд і Матвій Вайсберг".

"Люди знову отримали шанс зустрітися на майданах і подивитися одне одному в очі, – пише Ірен Роздобудько. – Навмисно не кажу про щось більше і вагоміше – воно все одно відбудеться в будь-якому випадку і за будь-яких обставин. Очевидною є чергова агонія влади ("чергова" – тому що їх може бути ще кілька, адже така велетенська гідра конвульсуватиме довго – надто вона велика, впевнена в своїй безкарності і хвацька до життя). Але кінець її зовсім близько. Варто подякувати, що своїми недбалими "іграми престолів" вони знову... об'єднують країну. Саме на такий подарунок (попри всі інші акції і різні локальні "майдани" протягом цих років) ми чекали. Завтра обов'язково треба вийти! До зустрічі!"

Загалом же всі наші діячі таки дякують гаранту, - підмічає ПіК. - Бо ж, як влучно підсумувала ведуча ранкових випусків ТСН Марічка Падалко: "Та ніхто в Україні не навчився ще збирати і мобілізувати стільки людей на майдани, як він". Тому й вийшло, що вже вдруге потяглися люди не за політиками і не за гаслами, а просто, як кажуть східні сусіди, "на зло всім". А розмірковувати над тим, хто і навіщо пішов на Євромайдан, взагалі не варто. Як і майже 10 років тому, більшість українців зробила вибір і відчула, що її безсовісно обманули. А люди не люблять, коли їм брешуть... Особистий вибір хвилює нас набагато більше за долю однієї політув'язненої чи кількох кандидатів у президенти.

Логічно, що саме таку – відсторонену від політиків позицію охоче сприйняла молодь. Відомо, що частина мітингувальників заявила про те, що партійна символіка повинна зникнути з Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Люди пішли на Євромайдан не за політиками і не за гаслами, вважають митці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути