четвер, 03 березня 2016 13:20

Порошенко модернізує Шевченківську премію

Порошенко модернізує Шевченківську премію

Щоб привернути увагу українців до Національної премії України ім.Тараса Шевченка, необхідно її реформувати.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив на церемонії нагородження цьогорічних лауреатів, інформує прес-служба глави держави.

"Національна премія є державною нагородою України. Важливо так модернізувати її процедури, щоб значно посилити довіру до конкурсного відбору, щоб все суспільство звертало увагу на твори, що розглядаються, щоб цей інтерес впливав на нас з вами, на розвиток національного культурного середовища", - зазначив президент.

"Своїм розпорядженням я створив робочу групу, яка запропонувала ідеї щодо нового прозорого і демократичного порядку конкурсного відбору претендентів на найвищу мистецьку нагороду України. На основі цих ідей був підготовлений Указ, що має на меті оновити процедуру відбору і ще більше зміцнити довіру мистецьких спільнот і суспільства до нашої премії імені Шевченка", – додав Порошенко.

Цього року лауреатами премії стали режисер Олег Сенцов, дисидент і публіцист Левко Лук'яненко, балетмейстер Раду Поклітару, співачка Анжеліна Швачка і художник Михайло Гуйда.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко модернізує Шевченківську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі