субота, 17 серпня 2013 22:47

"Поки не обкатаю великі міста, у Київ не приїду", - Нікас Сафронов презентував свою виставку у Черкасах
9

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Сьогодні у Черкасах російський художник Нікас Сафронов презентував свою виставку у обласному краєзнавчому музеї. Перед презентацією Сафронов більше години спілкувався з місцевими художниками та митцями. Запропонував їм зробити спільний арт-проект.

Зустріч мала розпочатися о 13.00. На презентацію художник запізнився на 15 хвилин. Люди продовжували заходити в зал, хоча вільних місць вже не було. Зустріли його з короваєм та червоними трояндами. Сафронов подякував губернатору області Сергію Тулубу за запрошення та розкритикував заступника мера Черкас Павла Карася, який після відвідин виставки сказав що нічого особливого не побачив.

"Шукають трибуну, щоб якось себе проявити, але думаю, що це не від великого розуму, - сказав Сафронов про Карася. - Я радий що роблю виставку в Черкасах, а не Києві, куди запрошують великі люди. Сказав, що поки не обкатаю великі міста, у Київ не приїду. Сергій Борисович (Сергій Тулуб - Gazeta.ua) запрошував мене сюди неодноразово. У 1999 році я приїжджав до Києва писати портрет Леоніда Даниловича (Леонід Кучма – Gazeta.ua). Тоді Сергій Тулуб багато розповідав мені про черкаський край".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нікас Сафронов одночасно пише 10 картин

На прощання художник сказав, що наступного разу приїде із своїм товаришем Миколою Дроздовим.

"Вам передавав привіт мій товариш Микола Дроздов. Хотів приїхати зі мною, але він у лікарні. Я тут купив хату у Полтавській області, це недалеко, буду бувати у вас тепер частіше", - пообіцяв митець.

Черкащани подарували йому портрет Миколи Гоголя та збірку поезій. А художник подякував готелю, в якому ночував, за те, що не взяв з нього плату за ночівлю.

Зараз ви читаєте новину «"Поки не обкатаю великі міста, у Київ не приїду", - Нікас Сафронов презентував свою виставку у Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі