понеділок, 11 лютого 2013 16:15

Нікас Сафронов запропонував облизувати кавові портрети відомих українців
7

Фото: Фото: Катерина Колонович

Дніпропетровські студентки малюють кавою відомих українців. Розчином усім відомого напою дівчата зобразили вже Святослава Вакарчука, Ольгу Сумську, Руслану, Ані Лорак, Вєрку Сердючку, Ігоря Кондратюка, Оксану Марченко, Богдана Ступку, Мілу Йовович й Лію Ахеджакову.

Нещодавно, до візиту модного російського художника Нікаса Сафронова, авторки підготували серію його портретів, два з яких особисто подарували йому.

До Дніпропетровську Нікас Сафронов прибув на відкриття власної виставки "Вибране". Культовий митець віддячив дівчатам автографом й сказав, що оскільки картини намальовані кавою, їх можна облизувати.

Як розповіла одна з творців, що опанували малювання кавовим напоєм, Валентина Горобець, на таке заняття їх надихнули побачені в Інтернеті роботи канадських і російських художників.

"Техніка не складна, - розповідає Валентина. – Для малювання потрібно узяти три розчина кави без цукру – слабкий, більш міцний і найміцніший. Використовують як розчинну каву, так і заварну. Треба трохи більше часу для роботи кавою, аніж фарбами, бо шари накладаються поступово – з кожним наступним шаром колір стає яскравішим".

Зберігати такі портрети можна довго – вони не осипаються із часом. У рамці під склом вони будуть "жити" не менше за звичайні акварельні картини. Розпочинали дівчата з малювання усього, що забажалося відтворити. Потім почали перемальовувати інші картинки. І вже згодом вирішили створювати портрети.

Долучитися до незвичного мистецтва може кожен: для усіх охочих проводяться майстер-класи просто у кав'ярнях. Такі заняття безкоштовні, але якщо люди захочуть, то можуть віддячити вчителям, - гроші підуть на розвиток молодіжної творчої організації.

Найближчий майстер-клас пройде на День Святого Валентина. Закохані зможуть виготовити власноруч магнітики у вигляді серця та спробувати свої сили у малюванні кавою. 16-го лютого художниці планують організувати виставку-ярмарок, де будуть продавати свої кавові роботи. На зароблені гроші планують розвивати молодіжний центр, в якому будуть проходити майстер-класи та інші творчі заходи.

Зараз ви читаєте новину «Нікас Сафронов запропонував облизувати кавові портрети відомих українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі