пʼятниця, 08 лютого 2013 11:48

Відвідувачка французького музею малювала чорним маркером на картині Делакруа

 

Французька поліція затримала відвідувачку філії музею Лувра у місті Ланс, яка залишила напис чорним маркером на знаменитій картині Ежена Делакруа "Свобода на барикадах", повідомляють французькі ЗМІ.

28-річна жінка у четвер перед закриттям музею підійшла до полотна, яке є головною визначною пам'яткою нещодавно відкритої експозиції, дістала чорний маркер і почала щось писати. Її негайно зупинили охоронець залу і один з відвідувачів, а потім передали поліції і помістили під варту.

Мотиви вчинку поки не відомі. Їх з'ясовує слідство, оскільки дирекція музею подала на жінку до суду.

"Це дуже поверхневий напис, нанесений на шар лаку. Її, мабуть, легко очистити. Це внизу картини, в тому місці, де зображений труп людини. Напис важко розшифрувати. Можливо, це цифри, але букв там немає, це не якесь послання", - зазначила представник музею.

Як повідомляє адміністрація, тепер експертам належить вирішити, чи потрібно знімати картину і направляти її на реставрацію.

Класика революційного романтизму, картина "Свобода, що веде народ" або "Свобода на барикадах" була написана Делакруа в 1830 році під враженням подій Липневої революції у Франції. Спочатку вона була в паризькому Луврі, але з грудня 2012-го, після відкриття нового відділення Лувру в місті Ланс, полотно перенесли в новий музей разом з іншими 200-ма картинами з паризької галереї.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачка французького музею малювала чорним маркером на картині Делакруа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі