понеділок, 16 вересня 2013 12:30

Подряпане коштовне авто і щодня нові скульптури з пінопласту - чим дивує ГогольFEST
14

Фото: Фото: Gazeta.ua

Усі заводські вікна колишнього київського заводу на Видубичах художники розписали вітражами. Продовжували їх вимальовувати і в перший день Гогольfestу. Жовто-червоні та сині кольори домінують.

А на вихідних уже малювали викрутками на червоному стильному авто. Скандальний художник Вадим Моїсеєнко влаштував для відвідувачів вуличний перформанс. Цвяхом він написав на капоті спортивної машини "Будущее отменено" і намалював космонавта. Так художник виражає своє ставлення до сучасних цінностей. Потім машину з цікавістю царапали діти.

Нові роботи на території фестивалю з'являються постійно. Поряд з гігантськими чорнобілими портретами людей, на дерев'яних підвищеннях художники виставляють скульптури з пінопласту. Роблять їх за якісь півгодини.

Візуальна частина фестивалю "найдешевша". З матеріалів робіт художників та перформерів - диряві манекени, гвіздки, нитки, пінопласт, гірлянди, поліетилен та ржаві залізні конструкції, які автори перетворили на коней і голову Гоголя.

Для відеоробіт, химерних малюнків олівцями відвели окремий простір. Їх можна побачити, піднявшись крутими металічними сходами під саму стелю заводу.

У фестивалі приймають участь більше 2000 людей з 20-ти країн. Протягом десяти днів будуть виступи сучасних театрів, музикальних колективів, показ аудіо- та візуальних проектів, майстер-класи. Окремо буде розважальна та освітня програма для дітей. Про найцікавіші події фестивалю можете почитати в огляді Gazeta.ua.

Гогольфест триватиме до 22 вересня. Знаходиться арт-простір фестивалю біля станції метро Видубичі. Вхід у п'ятницю та вихідні дні платний - 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подряпане коштовне авто і щодня нові скульптури з пінопласту - чим дивує ГогольFEST». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі