четвер, 12 вересня 2013 16:06

10 найцікавіших подій Гогольfestу
8

“Серце на долоні” Кшиштоф Зануссі
Альберт, або найвища форма страти
ДахаБраха
Dakh Daughters

Завтра у Києві уже вшосте відкриється Гогольfest. Стартує фестиваль з перформенсу "Ні Бог, ні цар , ні герой" за участю гуртів ДахаБраха, DakhDaughters і PortMone. У виставі поєднають театр, музику, проекції та елементи "нового цирку".

Концертна, театральна, літературна та візуальна програма настільки різноманітні (будуть не лише закордонні гості, а й численні українські експериментальні проекти та майстер-класи), що відвідати усе відразу точно не вдасться. Тому Gazeta.ua підготувала десятку найцікавіших подій, які точно не можна пропустити на цьогорічному Гогольfestі.

Едуард Артєм'єв: Цивілізація

18 музичних проектів нової академічної музики представлять на камерній сцені "Музичний неф". Серед них і концерт "Цивілізація", який дерегуватиме Микола Лисенко та Юлія Ткач. Зокрема будуть композиції з фільмів "Свій серед чужих" та "Одіссея".

14 вересня о 16:00

Мапа ріки (ДахаБраха, Karbido, Metamorphosis)

Концерт присвячений темі воді та ріки. Бо це і плодючість, рух і перешкода, ы небезпека як повінь. Усі три гурти мають досить різний підхід до музики. ДахаБраха орієнтуватимуться лише на українську автентику. Karbido - на експерименти з кримінальним джазом та контрастів різної народної музики. А чесько-австрійський гурт Metamorphosis поєднуватиме класичну інструментальну музику із зарядом енергійного панку.

14 вересня о 19:00, вартість - 80 грн.

"Серце на долоні" Кшиштоф Зануссі

Покажуть фільм польського режисера Кшиштофа Зануссі "Серце на долоні" 2008-го року. Головну роль у стрічці виконав Богдан Ступка, за яку отримав гран-прі на Римському міжнародному фестивалі. Стрічка так і не була в українському прокаті. Після показу відбудеться також зустріч з самим режисером.

Герой Ступки у цьому фільмі - польський олігарх, бізнесмен - іде на все аби врятувати своє життя. Він потребує пересадки серця через невиліковну хворобу. Його донором стає молодий герой-романтик.

15 вересня о 17:30

сТАНЦІя

У виставі задіяний лише один чоловік. Усі інші персонажі - жінки. сТАНЦІя - це внутрішній світ чоловіка, символом самотності якого є вокзал, станція. Місце, де всі завжди чекають. А в уяві цього чоловіка постає образ жінки. Бо вона для нього символ руху, життя, неймовірної сили, любові. Без жінки чоловік не існує.   Спектакль поставив знаменитий французький режисер, повітряний гімнаст Стефан Рікардель. На сцені грають учасниці гурту Dakh Daughters Band.

15 вересня, 22:00 та 16 вересня 23:00, вартість - 100 грн.

KRAPLYNY: МІНІМАЛІЗМ+

Камерний ансамбль Мирослави Которович на сцені створюватиме своєрідні художні музичні замальовки. Нову інтерпретацію вже відомих творів запропонує KYIV Classic Accordion duo, а український композитор і віолончеліст Золтан Алмаші  долучить аудиторію до своєрідного оформлення книги музики. Експериментуватимуть укранські музиканти з творами Філіппа Гласса (США), Ейтора Вілла-Лобаса (Бразизилія), Давида Макора (Нідерланди), Золтана Алмаші (Україна), Бориса Альварадо (Чилі), Ясуо Суейосі (Японія).

16 вересня о 19:00

Лід

Польська вистава Януша Опринського. Сценічна адаптація однойменного фантастичного бестселера Яцека Дукая, визнаного одним з найбільш знакових польських романів останніх років. За сюжетом постановки Першої світової війни ніколи не було. Польща у 1924-му році і досі перебуває під владою Російського Царя. І після падіння тунгуського метеориту, частину Сибіру покрив дивний лід, який почав стрімко поширюватися. Невдовзі уже в самій Варшаві з'явилися дивні істоти. Увесь континент став царством морозу...

16 вересня о 20:00, вартість - 50 грн.

Грозовская бенд та Dakh Daughters

Окрім шоу-концерту цих запальних гуртів буде показ моделей дизайнера, учасниці еко-програми фестивалю, Поліни Велер. Дизайнер покаже одяг з рекламних банерів.

19 вересня о 20:00

AnyKey

На одній сцені виступатимуть відразу три божевільних проекти - Ganpol und Mit, Eat Rabbit, Banda Arkan, Gangpol und Mit. Французький дует Gangpol und Mit створює chip-tune-pop-glitch музику. Хлопці з Guillaume Castagne (Guillaumit) доповнюватимуть їхній виступ deviant карикатурою. Український гурт Banda Arkan додають до своїх треків виключно гуцульські мотиви. І звісно психодинамічна музика від ще одного французького проекту - Eat Rabbit.

20 вересня о 21:00, вартість - 80, 120 грн.

Альберт, або найвища форма страти

Цей літеатурно-музичний перформанс зроблений за однойменним оповіданням Юрія Андруховича. У центрі дійства - історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров'ю угода чомусь не спрацювала - й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок.

По суті вистава - це гра слів, інтонацій, жестів у взаємодії з музикантами - контрабасистом Марком Токарем, співачкою Уляною Горбачевською та графікою Анатолія Бєлова. Текст звісно читає літератор Юрій Андрухович.

21 вересня о 16:00, вартість - 70 грн.

Давня музика в Києві

Це спецпрграма Гогольfestу. На одному з концертів соло виконуватиме Ніна Матвієнко. Програма називається "Краще крізь віки".

22 вересня о 14:00

Платний вхід на територію фестивалю лише в п'ятницю, суботу та неділю (20 грн.), у день выдкриття - 50 грн. Якщо відвідувач купує вхід на якийсь із платних заходів, то не треба купувати окремий вхідний квиток.

Триватиме фестиваль з 13 по 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «10 найцікавіших подій Гогольfestу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі