неділя, 15 вересня 2013 22:16

На Форумі видавців у Львові книги українських письменників розхапали як гарячі пиріжки
8

Фото: Фото: Ольга Швед

З 12 по 15 вересня у Львові тривав ХХ Форум видавців. Захід проводять у Палаці мистецтв на вул. Коперніка, 17. На ювілейний ярмарок 200 видавців привезли понад 100 тис. книг. З 10 вересня старували презентації, зустрічі, автограф-сесії, концерти. Загалом відбулося понад 800 заходів.

Видавці підсумовують: цьогорічний ювілейний Форум був надзвичайно успішним. Причина – хороша інформаційна кампанія, підтримка від влади, міста та меценатів.

У видавництві "Клуб сімейного дозвілля" книгу письменниці Люко Дашвар "На запах м'яса" продали ще у суботу в обід.

"Хіти – Люко Дашвар, Любко Дереш, Максим Кідрук. Велику роль зіграло те, що автори влаштовували автограф-сесії, презентації і зустрічі. Ще до початку автограф-сесії перед стендом збирався натовп охочих отримати підпис улюбленого письменника", - кажуть у видавництві.

У львівському видавництві "Піраміда" традиційним щорічним хітом є книги Марії Матіос. За 33 гривні купували її останню книгу "Черевички Божої матері". Це історія життя і боротьби героїні Іванки Борсук під час війни на буковинських землях. За три дні форуму письменниця роздала майже півтисячі автографів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Форумі видавців Марія Матіос подарувала першу книгу чоловікові, Люко Дашвар роздала 200 автографів, а Януш Вишневський поснідав із жінками

У видавництва "Свічадо" добре продавали "365 коротких історій для душі" італійця Бруно Ферреро.

"Це другий рік поспіль люди купують книги священнослужителя Ферреро. Добре цьогоріч пішла книга "Люблю тебе, татку". Відвідувачів було набагато більше, ніж в усі попередні роки", — каже менеджер видавництва Оксана Вдовенко.

На Форумі найбільше купували новинки, які вийшли у вересні.

"У нас добре пішла нова книга Ірен Роздобудько "ЛСД", розпродали усі примірники. Гарно купували Максима Кідрука новий технотрилер "Твердиня", "Миротворця" Любка Дереша. Ми на цю книгу, в принципі, і робили ставку", - розповідають у видавництві "Нора-друк".

Задоволені і у дитячих видавництвах. У видавництві "Старого Лева" найпопулярнішою стала серія дитячих книг "Читання для реготання" британського письменника Джеремі Стронга, яка складається з дев'яти книг. Українською його книжок переклали найбільше у світі.

Серед заходів, що пройшли в рамках форуму: міжнародний літературний фестиваль за участю 362 авторів, ніч поезії і музики, бібліотечний форум та багато іншого.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі видавців у Львові книги українських письменників розхапали як гарячі пиріжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі