Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 14:34

На Форумі видавців презентували альманах "Жлобологія"
7

Фото: Фото: Ольга Швед

12 вересня у музеї-ресторації "Сало" на проспекті Свободи, 6 в рамках Форуму видавців презентували альманах "Жлобологія". У ньому зібрані есеї 33-х письменників, зокрема, Андруховича, Винничука, Жадана, Єшкілєва, Жолдака. Зібрано думки про жлобство і жлобізм художників Савадова, Цаголова, видатних мистецтвознавців Дмитра Омеляновича Горбачова, Сидора-Гібелинди, Димшиця.

На презентації були автори та поціновувачі "жлобства" - Володимир Єшкілєв, Юрій Винничук,Інна Корнелюк, Іван Семесюк, Олекса Манн, Андрій Єрмоленко, Олесь Доній, Влад Кириченко.

"Це мистецтво, яке досліджує жлоба. А оскільки жлобом є кожен з нас, певною мірою, то це книжка про всіх нас. Весело, страшно про нас – отакий основний слоган "Жлобології". Жлобство – це соціальна проблема, яка потребує не тільки мистецьких маркерів, реакцій і рефлексій, а й наукового підходу. Загалом робота над проектом тривала близько року, половину цього часу ми витратили на те, щоб зустрітися з 33-ма відомими, знаковими для України персоналіями – учасниками проекту. Кожен з них – висловлювався на цю актуальну тему", – розповів Антін Мухарський.

На відкритті виставки презентували картини учасників проекту "Жлобологія" та жлобську дискотеку.

На подвір'ї Палацу мистецтв на вулиці Копеніка, 17 встановили залізну клітку, де увесь день проводять двоє представників жлобства – гопніки з Троєщини. Поряд продають альманах "Жлобологія", календар та футболки із тематичними надписами та малюнками.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі видавців презентували альманах "Жлобологія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі