четвер, 26 квітня 2012 10:55

За фактом зниклих з Кабміну картин порушили кримінальну справу

За фактом зниклих з Кабміну картин порушили кримінальну справу
М. Глущенко "Село біля ріки", візуальне порівняння. Джерело: vikna.stb.ua

Міліція порушила кримінальну справу за фактом крадіжки картин знаменитого художника Миколи Глущенка (1901-1977) з Кабінету міністрів України. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, в результаті перевірки правоохоронні органи зібрали достатньо даних, після чого і було ухвалено постанову про порушення кримінальної справи 25 квітня.

Нагадаємо, на початку листопада 2011 року комісія Національного художнього музею провела в будівлі уряду звірку наявності та стану збереження картин. Під час цієї звірки співробітники музею засумнівалися в достовірності двох вищезазначених робіт М.Глущенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ікони - не головна причина звільнення директора музею" - Кулиняк

У свою чергу керівництво секретаріату Кабміну ініціювало проведення експертизи з визначення автентичності цих картин. Міністерство культури створило експертну групу, до якої увійшли співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України, Національного художнього музею України, ряд мистецтвознавців. 3 квітня 2012 були відібрані проби барвистого шару для проведення хіміко-технологічних досліджень, проведено також візуальне дослідження двох полотен.

У середу міністр культури України Михайло Кулиняк повідомив, що картини М.Глущенка "Дніпровські дали" і "Село біля річки", експоновані в будівлі Кабінету міністрів, виявилися копіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві представили рідкісні роботи Миколи Глущенка

За словами М. Кулиняка, результати проведеної експертизи засвідчили, що дані копії були виготовлені на початку 21-го століття. "Тобто це говорить про те, що вони виготовлені десь на початку 2000-х рр.", - зазначив він.

Раніше стало відомо, що результати хімічної експертизи знаходяться в будівлі Кабміну картин художника М.Глущенка "Дніпровські далі" й "Село біля річки" показали, що картини є копіями, виконаними, ймовірно, 5-10 років тому.

Зараз ви читаєте новину «За фактом зниклих з Кабміну картин порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі