Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2012 19:15

Письменники і видавців поїхали представляти Україну в Лейпцигу
13

Фото: Фото: bukvoid.com.ua

15 березня у Лейпцигу (Німеччина) розпочав свою роботу міжнародний книжковий ярмарок, участь у якому беруть 2 тисячі видавців із 44 країн світу та 2780 письменників, у тому числі – і з України.

На відкриття ярмарку прийшли сотні школярів та жителів Лейпцигу. Пряму трансляцію із виставки ведуть провідні теле- та радіокомпанії Німеччини.

У переддень відкриття книжкового форуму премію Лейпцизького ярмарку отримали Тімоті Снайдер та Ян Кершоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше українські письменники стали учасниками Паризького Книжкового Салону

Цього року на Лейпцизькому книжковому ярмарку буде представлено 100 тисяч книжок. Із них - 20 тисяч - новинки.

Українська делегація, до якої входять видавці, письменники та журналісти, бере участь у програмі "Транзит", яку ініціювала дирекція Лейпцизького книжкового ярмарку і підтримана фундацією Роберта Боша.

15 березня відбулося відкриття програми "Транзит. Література із Польщі, України та Білорусі". У рамках програми заплановано 20 дискусій  за участю 32 письменників  та перекладачів із України, Польщі та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська література потрапить у фокус європейського книгодруку

Україну представлятимуть Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Андрій Курков, Наталка Сняданко, Сергій Жадан з "Собаками в космосі" та поетеса Єлєна Заславская.

Також у рамках "Транзиту" відбудуться презентації української експозиції, Львівського літературного фестивалю та поетичного фестивалю "Меридіан Черновіц".

Зараз ви читаєте новину «Письменники і видавців поїхали представляти Україну в Лейпцигу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі