Ексклюзиви
четвер, 08 березня 2012 19:02

Уперше українські письменники стали учасниками Паризького Книжкового Салону

Уперше українські письменники стали учасниками Паризького Книжкового Салону

16–19 березня у Франції проходитиме одна з найбільших книжкових виставок-ярмарків світу – Паризький Книжковий Салон, вперше у Салоні офіційно візьме участь Україна як країна-учасниця.

Як відомо, у Паризькому Книжковому Салоні щороку беруть участь близько 3000 письменників і понад 1000 видавців з багатьох країн світу, а відвідувачами стають майже 200 тисяч прихильників книжки.

16-го березня на Салоні відбудеться презентація сучасної української літератури за участі 7 українських письменників: Марії Матіос, Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Євгенії Кононенко, Антона Кушніра, Ірисі Ликович та Євгена Положія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських письменників представлять на Ляйпцизькому книжковому ярмарку

Під час презентації буде представлено франкомовний "Альманах української сучасної літератури". У видання ввійшли в перекладі французькою мовою уривки творів шістнадцяти авторів: Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Анатолія Дністрового, Оксани Забужко, Василя Кожелянко, Євгенії Кононенко, Леоніда Кононовича, Антона Кушніра, Ірисі Ликович, Лади Лузіної, Марії Матіос, Євгена Положія, Ірен Роздобудько, Івана Рябчія, Наталки Сняданко та Дмитра Чистяка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях вперше пройде міжнародна книжкова виставка

"Це видання – спроба ознайомити, в першу чергу, французьких видавців та літературних агентів з таким феноменом, як літературний процес в сьогоднішній Україні і дати їм можливість відчути "на смак" твори не тільки відомих авторів, а й молодих, які роблять перші творчі кроки, але вже отримали відзнаки на престижних вітчизняних літературних конкурсах", - зазначають упорядники антології.

Нагадаємо, 13-18 березня в Лейпцигу відбудеться міжнародний книжковий ярмарок. Головна тема цьогорічного ярмарку – книжковий ринок Польщі, України та Білорусії.

Зараз ви читаєте новину «Уперше українські письменники стали учасниками Паризького Книжкового Салону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі