Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2011 21:04

Українських письменників представлять на Ляйпцизькому книжковому ярмарку

Українських письменників представлять на Ляйпцизькому книжковому ярмарку

Днями Україну відвідав директор Ляйпцизького книжкового ярмарку Олівер Цілле. Під час візиту він зустрівся із президентом Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Святославом Померанцевим та обговорив деталі майбутньої співпраці.

За словами прес-служби фестивалю, у ході бесіди Цілле запропонував MERIDIAN CZERNOWITZ представити фестиваль і його видання на Ляйпцизькому книжковому ярмарку 15-18 березня наступного року. Команда фестивалю активно пропагуватиме українську поезію не лише через свої книжкові проекти, а також завдяки участі вітчизняних митців у літературних зустрічах на ярмарку.

Святослав Померанцев запропонував закордонним колегам організувати "Leipziger mini-Buchmesse in Czernowitz" під час третього фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ. До цього проекту планується залучити 4-5 видавництв з німецькомовних країн, які спеціалізуються на публікуванні українських авторів у перекладі на німецьку, і 3-4 українських, які видають німецькомовних поетів українською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На книжковому "Медвіні" почнеться продаж нової книжки Андруховича

За словами президента MERIDIAN CZERNOWITZ Святослава Померанцева, подібна співпраця є вкрай важливою для обох сторін. Вона дозволить активно використовувати інтелектуальні та інформаційні ресурси обох партнерів для просування сучасної української літератури не лише на батьківщині, але й за кордоном.

"Одна зі стратегічних цілей фестивалю – стати стартовим майданчиком для просування молодих українських поетів у Європі. Фестиваль забезпечить зустрічі німецькомовних видавництв, які спеціалізуються на виданні українських авторів, з молодими цікавими поетами", - зазначив Померанцев.

Зараз ви читаєте новину «Українських письменників представлять на Ляйпцизькому книжковому ярмарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі