вівторок, 12 жовтня 2010 09:21

Після тривалої хвороби померла оперна співачка світового масштабу (ФОТО)

Одна з видатних оперних співачок сучасності Джоан Сазерленд померла в Швейцарії у віці 83 років. Як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на заяву сім'ї співачки, вона померла вдома після тривалої хвороби.

Сазерленд народилася 7 листопада 1926 року в Сіднеї (Австралія). Вчилася в консерваторії Сіднея. Ще будучи студенткою, вела активну концертну діяльність разом з піаністом Річардом Бонінгом, за якого вийшла заміж в 1954 році.

На оперній сцені Джоан Сазерленд дебютувала в 1950 році в заголовній партії опери "Юдифь" в Сіднеї. У 1951 році вона разом з Бонінгом переїхала до Лондону, де незабаром вступила в трупу "Ковент-Гарден". Саме на сцені "Ковент-Гардена" в 1960-х роках Сазерленд досягла своїх перших тріумфів, а пізніше і популярності світового масштабу.

Сазерленд виконувала партії меццо, драматичне і лірико-колоратурного сопрано. У 1979 році вона була удостоєна ордена Британської імперії. У 1990 році співачка залишила сцену.

Тобіас Ріхтер, диригент Женевського Великого театру, в інтерв'ю швейцарському радіо назвав Сазерленд "унікальною, надзвичайно харизматичною співачкою", чий голос рідкісним чином поєднував дві якості - "вражаюча колоратурна майстерність з драматичною насиченістю".

NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «Після тривалої хвороби померла оперна співачка світового масштабу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі