четвер, 27 травня 2010 20:55

Оперна співачка повернулася на сцену після пересадки легенів

Оперна співачка повернулася на сцену після пересадки легенів

Відома американська оперна співачка повернулася на сцену через кілька місяців після операції з пересадження легенів. 28-річна Черіті Саншайн Тіллеман-Дік вперше виступила перед публікою 26 травня на саміті, організованому Клінікою Клівленда.

До початку свого захворювання володарка колоратурного сопрано Черіті Саншайн з великим успіхом виступала в кращих концертних залах США і Європи. Проте в 2004 році у 21-річної дівчини була виявлена первинна легенева гіпертензія - смертельно небезпечне захворювання, що призводить до порушення кровопостачання легенів і зниження насосної функції правого шлуночка серця.

Протягом декількох років співачка продовжувала концертну діяльність, борючись з прогресуючою хворобою, проте з початку 2009 року через погіршення самопочуття їй довелося скасувати близько сотні виступів.

Лікарі попередили Черіті, що її єдиним шансом на виживання є трансплантація донорських легенів. Операція була проведена дівчині у вересні 2009 року хірургами клініки Клівленда.

Перші спроби повернутися до співу Черіті зробила через кілька тижнів після виписки з лікарні. Спочатку вона намагалася виконувати нескладні джазові та фольклорні композиції. У березні поточного року співачка відновила заняття зі своїм старим викладачем і знову змогла виконати деякі твори зі свого оперного репертуару.

Перший публічний виступ Черіті Саншайн Тіллеман-Дік відбувся 26 травня на саміті "Досвід пацієнтів", організованому Клінікою Клівленда. "Повернутися до Клівленда, щоб заспівати тут - здійснення мрії, особливо враховуючи те, що з моменту операції не пройшло й року. Це диво, і я дуже рада, що можу розділити його з публікою", - заявила співачка в інтерв'ю перед виступом.

Medportal

Зараз ви читаєте новину «Оперна співачка повернулася на сцену після пересадки легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути