Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 10:50

Чотири американці захворіли на рак після пересадки органів

Пересадка органів хворого раком донора привела до розвитку онкологічного захворювання у чотирьох пацієнтів. На даний момент двоє постраждалих померли, ще двоє проходять інтенсивні курси хіміотерапії.

15-річний Олексій Куле, якийстав донором органів, помер минулого року в Саг Харборі (штат Нью-Йорк). Лікарі визнали причиною смерті бактерійний менінгіт, проте при повторному розтині, проведеному через місяць після смерті, у хлопця була виявлена Т-клітинна лімфома.

Відразу після смерті Олексія його батьки погодилися пожертвувати його органи пацієнтам, що потребують трансплантації. Пухлинні клітки, що збереглися в тканинах, продовжували розмножуватися, а імунна система хворих пригнічувалася імунодепресантами, щоб уникнути відторгнення - це і привело до розвитку злоякісних захворювань.

52-річний чоловік і 36-річна жінка, що отримали, відповідно, печінку і підшлункову залозу підлітка, померли від раку незабаром після пересадки. Двоє хворих, що отримали нирки, перенесли операції з видалення уражених раком органів, і в даний час проходять інтенсивні курси хіміотерапії.

При розслідуванні обставин трагічного інциденту департамент охорони здоров"я Нью-Йорка прийшов до висновку, що провини лікарів в тому, що трапилося, немає. Клініки, в яких проводилися трансплантації, за власною ініціативою посилили вимоги до контролю безпеки донорських органів і тканин, повідомляє FoxNews.

Зараз ви читаєте новину «Чотири американці захворіли на рак після пересадки органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути