четвер, 06 травня 2010 10:03

Оперна діва Італії не дожила до 100 років один тиждень

Оперна діва Італії не дожила до 100 років один тиждень

Знаменита оперна співачка Джульєта Сіміонато померла у віці 99 років. Повідомлення про смерть оперної діви розмістив на своєму сайті міланський оперний театр "Ла Скала", в якому довгий час виступала Сіміонато.

Сіміонато померла в середу, 5 травня, в своєму будинку в Римі з природних причин. Співачка, яка народилася 12 травня 1910 року, не дожила до свого 100-го дня народження всього один тиждень, зазначається в некролозі.

Джульєта Сіміонато дебютувала як оперна співачка в 1928 році. Через вісім років вона вперше виступила на сцені театру "Ла Скала", і відтоді не залишала її впродовж наступних тридцяти років. Згодом Сіміонато неодноразово виступала й на інших знаменитих оперних майданчиках - в лондонському Ковент-Гардені, нью-йоркському Метрополітен-опера, Віденській державній опері. Серед коронних партій меццо-сопрано Сіміонато - Розіна з "Севільського цирульника" Россіні, Кармен з однойменної опери Бізе і дочка фараона Амнеріс з "Аїди" Верді.

Багато музичних експертів називають Сіміонато в числі найвидатніших співачок післявоєнної Італії. Джульєта Сіміонато, разом з її близькою подругою Марією Каллас, стояла у витоків відродження епохи бельканто.

Сіміонато пішла з великої сцени в 1966 році, проте не залишила музику, присвятивши себе викладацькій діяльності, займатися якій вона продовжувала аж до останніх років свого життя.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Оперна діва Італії не дожила до 100 років один тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути