понеділок, 15 лютого 2010 18:00

Померла співачка Ірина Архипова

 

На 86-му році життя в Москві померла оперна співачка, солістка Большого театру Ірина Архипова.

— 2 січня ми відсвяткували її ювілей, — згадує 53-річна Надія Хачатурова, виконавчий директор фонду Архипової. — Привітання надіслали Дмитро Медведєв і Володимир Путін. Вона раділа, що її пам"ятають і визнають. Увечері зустрілася з друзями і шанувальниками. 19 січня їй стало погано в кінці дня. "Швидка" відвезла її в міську лікарню імені Боткіна. Поставили діагноз — сердечна патологія. А вже через тиждень сказали, що в Архипової ішемічна хвороба серця, порушення серцевого ритму, миготлива аритмія, гіпертонія.

Ірина Архипова 1956-го дебютувала в Большому театрі в партії Кармен в однойменній опері Бізе. Із 1955-го гастролювала в лондонському театрі "Ковент-ґарден", театрах Риму та Неаполя. 1959-го співала з італійським тенором Маріо дель Монако.

У співачки залишилися чоловік Владислав П"явко, 84 роки, син Андрій і онучка Ірина.

— Я провідував її щодня. Вона сміялася, почувалася нормально, — говорить Владислав П"явко. — Просив її частіше відпочивати, але вона жодного дня не сиділа без діла. Коли вийшла на пенсію, почала проводити майстер-класи у Фінляндії, США, Польщі.

Поховали співачку в суботу на Новодівичому кладовищі в Москві. Там лежать письменники Микола Гоголь і Антон Чехов, актор Євген Леонов, перший президент Росії Борис Єльцин.

Зараз ви читаєте новину «Померла співачка Ірина Архипова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути