Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 11:18

Перші механізми 3D-анімації були описані у рукописах да Вінчі

Перші механізми 3D-анімації були описані у рукописах да Вінчі

Оригінальні роботи Леонардо да Вінчі з початку листопада доступні на сайті Національної бібліотеки Іспанії. Для загального огляду представлено дві збірки "Мадридських Кодексів".

У інтерактивну версію включені анотації, тексти та малюнки да Вінчі, а також опис кожного тому із зазначенням їх тематики і місцезнаходження.

Рукописи великого Леонардо, обтягнуті червоною марокканською шкірою, виявили 1964 році в колекції Національної бібліотеки. Рукописи отримали назву "Мадридські кодекси I-II".

У першому томі містяться дослідження да Вінчі в області механіки. Датується том 1490 - 1496 роками. У трактат увійшли 12 буклетів по 16 сторінок кожен. Хоча робота і присвячена механіці, в ній є замітки з астрономії та з оптики. В інтерактивній версії описуються найрізноманітніші механізми, які застосовуються і сьогодні. Багато пристроїв знайшли втілення в 3D-анімації.

"Мадридський кодекс II" зібрав дослідження в галузі геометрії, такі, наприклад, як "квадратури кола". Датується кодекс 1503 - 1505 роками. У книзі можна знайти ескізи морських і топографічних карт, розглядаються проблеми військової техніки та архітектури. Інтерактивну версію доповнюють відеоролики.

Більше 20 тис. годин знадобилося команді професіоналів, щоб справити оцифровку і реставрацію документів.

Зараз ви читаєте новину «Перші механізми 3D-анімації були описані у рукописах да Вінчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі