пʼятниця, 02 листопада 2012 16:00

?У столичній галереї показують картини з тюлі
6

Фото: Фото: Константин Стрелец

Вчора Мала Галерея Мистецького Арсеналу відкрила виставку Лариси Звездочетової під назвою "Бутоньєрка".

В "коричнево-кавових" тонах художниця відтворила античні мотиви: витончені силуети Меркурія, наяд, дріад, німф, оточені виноградними лозами, і прозирають з-під мереживного тюлю, посипаного блискітками. Всього в експозиції 20 картин.

"У 19 столітті було дуже модно робити силуетні портрети в дамських альбомах, - розказує художниця Лариса Звездочетова . - Такою була міська культура. Для своєї серії робіт я вибрала сюжети з античної міфології".

Художниця порівнює свої роботи з листковим пирогом. У картині подекуди може бути й шість різних шарів.

"Працювала над картинами місяців 6-7. Бо коли експериментуєш, не все одразу виходить. То фарба не так ляже, то блискітки мають інший ефект при світлі. Дещо перероблювала. Беру полотно, на ньому малюю акриловими фарбами. Накладаю силует. Потім покриваю красивими фактурними гардинами. Створюю ефект, ніби людина спостерігає за перехожими у вікно, що прикрите красивою шторою. Даю можливість глядачу в силуетах додумати власну історію" - додає авторка "бутоньєрок".

Одеситка Лариса Звездочетова з 80-х років була відома як представниця одеського авангарду.  Їі роботи представлені в Паризькому музеї сучасного мистецтва, першому Музеї Людвіга (Аахен) в Германії, колекціях сучасного мистецтва Третьяковської галереї.

Виставка в Малій Галереї Мистецького Арсеналу триватиме до18 листопада. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «?У столичній галереї показують картини з тюлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі