пʼятниця, 06 липня 2018 10:20

Перший "магічний" сингл гурту Queen написав гітарист

Перший "магічний" сингл гурту Queen написав гітарист
Queen у Нью-Гевені у листопаді 1977року. Фото: Carl Lender

Перший сингл Keep Yourself Alive випустила 6 липня 1973 року англійська група Queen. Пісня стала родзинкою в дебютному альбомі Queen.

Рок-групу Queen організували ударник Роджер Тейлор і гітарист Браян Мей. Незабаром до них приєднався ще один гітарист — Джон Дікон. 1970 року Фредді Мерк'юрі стає їхнім лідером. Музиканти грали в клубах і на студентських вечірках. 1972-го підписали контракт із компанією звукозапису EMІ. Навесні наступного року випустили перший альбом і вирушили в турне містами Великої Британії, Німеччини та Люксембургу. Гурт гастролював по всьому світі, учасники отримували шалені гонорари. За Мерк'юрі юрбами бігають шанувальники. Хіти "Богемська рапсодія", "Ми — чемпіони", "Королева-вбивця" очолюють британські хіт-паради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри фільму про Фредді Мерк'юрі

Пісня Keep Yourself Alive була вигадана на акустичних гітарах під час практичних занять Queen в Імперському коледжі гітаристом Браяном Меєм. В одній з радіопередач гітарист сказав, що спочатку сенс пісні повинен був бути іронічним, глузливим, але це змінилося, коли пісню заспівав Фредді Мерк'юрі.

Перша версія пісні Keep Yourself Alive була записана влітку 1971 року в студії De Lane Lea. Композиція була спродюсована Луї Остіном. Згодом гурт кілька разів намагався "відтворити магію" у студійній версії, коли вони робили фінальний запис пісні у студії Trident. Мерк'юрі зазначав, що пісня "була дуже хорошим способом розповісти людям, що таке Queen в ті дні". Keep Yourself Alive була родзинкою в дебютному альбомі Queen. 2008 року Rolling Stone поставив пісню на 31-шу позицію в списку "100 найкращих гітарних соло всіх часів".

Співак Фредді Мерк'юрі помер 24 листопада 1991 року в своєму лондонському особняку. Офіційна версія причини смерті легенди: бронхопневмонія, яка розвинулася на тлі СНІДу. Йому було 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Перший "магічний" сингл гурту Queen написав гітарист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі