понеділок, 28 травня 2007 10:04

Переможцем Каннського фестивалю став фільм про аборти (ФОТО)

Головний приз Каннського кінофестивалю - "Золоту пальмову гілку" - одержав фільм румунського режисера Крістіана Мунгіу "Чотири місяці, три тижні і два дні". Картина, що розповідає історію двох дівчат, одна з яких робить кримінальний аборт, вважалася основним претендентом на перемогу на 60-му Каннському кінофестивалі.

Гран-прі кінофестивалю - друга за значенням нагорода - дістався японській картині "Mogari No Mori" ("Ранішній ліс"), знятій жінкою-кінорежисером Наомі Кавасе.

Приз журі - третя за ступенем престижності нагорода фестивалю в Каннах - в 2007 році вручений відразу двом картинам: "Персеполісу" режисера Марджані Сатрапі і "М`якому світлу" ("Silent Light") - Карлоса Рейгадаса.

Спеціальний приз на честь 60-го – ювілейного - Каннського фестивалю дістався режисерові Гасу Ван Сенту за фільм "Параноїдальний парк". У 2004 році він завоював "Золоту пальмову гілку" з фільмом "Слон".

Приз за кращу чоловічу роль вручений російському акторові Костянтину Лавроненку, що зіграв у фільмі "Вигнання" режисера Андрія Звягінцева.

Нагороду за кращу жіночу роль одержала актриса з Південної Кореї Чон До Ен за фільм "Таємне сонячне світло".

Приз за кращу режисуру одержав режисер Джуліан Шнабель із США за фільм "Скафандр і метелик".

Нагорода за кращий сценарій вручена фільмові "На іншому боці" Фатіха Акина - режисера турецького походження, який працює у ФРН, пише Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Переможцем Каннського фестивалю став фільм про аборти (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі