вівторок, 22 листопада 2011 18:58

Пам'ятник Олесю Ульяненку поставили у борг

Пам'ятник Олесю Ульяненку поставили у борг

Українські митці збирають гроші на пам'ятник Олесю Ульяненку. Його поставили тиждень тому на могилі письменника. Він похований на Байковому цвинтарі у Києві. Збором коштів керує 37-річний письменник Михайло Бриних.

"Зібрали уже 3,5 тис гривень, - каже Бриних. - Нам потрібно 8,4 тисячі, бо архітектор Ігор Муринець робив пам'ятник у борг і мусить розрахуватися за роботу. Якби не він, нічого б не було. Сам їздив різати граніт. З проханням пожертвувати звертаємося тільки до друзів. Дають хто 100, хто 500 гривень. Депутат Олесь Доній протягом останніх трьох днів ходив з шапкою по Верховній Раді, але жоден з нардепів не відгукнувся".

Архітектор Ігор Муринець живе у Львові. Ульяненка називає своїм найкращим другом.

"Пам'ятник ще незавершений, - каже Муринець. - Залишилося облицювати внизу червоною плиткою. Я створив його композицію, поправив роботу. Основою є портрет Олеся. Його зробив скульптор Володимир Щур, якому належить Проня Прокопівна на Андріївському узвозі. Усе вийшло скромно  - вертикальна і горизонтальна плити. Навіть не підписали, що це письменник — хто знає, той знає. Дали просто ім'я і роки. Портрет вийшов неокласичний".

Нагадаємо, до роковин смерті письменника Олеся Ульяненка видавництво "Махаон-Україна" презентувало книжку "Олесь Ульяненко. Без цензури". До неї ввійшли 40 інтерв'ю, які автор дав протягом 16 років. Збірку уклав його друг, режисер Мирослав Слабошпицький.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Олесю Ульяненку поставили у борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі