вівторок, 18 серпня 2015 13:04

Оперу "Запорожець за Дунаєм" покажуть під відкритим небом

Оперу "Запорожець за Дунаєм" покажуть під відкритим небом

22 серпня о 19:30 на Співочому полі відбудеться ландшафтна театралізована постановка за мотивами опери С.Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм".

Захід організований Запорізькою обласною філармонією, за підтримки Міністерства культури та приурочений до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапору України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Унікальність ландшафтного проекту "Запорожець за Дунаєм" полягає у поєднанні музичного матеріалу опери з сучасними вимогами до видовищних постановок та оригінальними технічними рішеннями. За задумом організаторів, головною домінантою постановки є почуття відданості Україні. Сьогодні, як ніколи, актуальними і важливими стали теми патріотизму, любові до рідної землі, історії та звичаїв нашого народу. І в цьому вистава "Запорожець за Дунаєм" є живою енциклопедією з історії козацтва" - йдеться в повідомленні Мінкульту.

Також, однією з важливих складових мистецького проекту є саме місце, де відбувається дійство - Співоче поле Печерського ландшафтного парку Києва, яке під час вистави перетвориться на театр під відкритим небом.

Учасники театралізованого дійства: Козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" та Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії.

Зараз ви читаєте новину «Оперу "Запорожець за Дунаєм" покажуть під відкритим небом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі