пʼятниця, 08 червня 2012 14:01

Оперу "Кармен" поставили у скелях над Мертвим морем
9

Величезна сцена, змонтована спеціально для фестивалю в пустинній місцевості біля Мертвого моря на тлі гори Масада, зібрала разом кілька сотень артистів
Фото: Фото: EPA/ИТАР-ТАСС
Захід проходить в рамках оперного фестивалю біля стародавньої фортеці Масада на березі Мертвого моря
У фортеці нині збереглися палац царя Ірода, синагога, фрагменти мозаїк, вирубані в скелях водні резервуари, холодні і гарячі лазні та багато іншого. Сьогодні в Масаді проводиться один з найпрестижніших оперних фестивалів
Нову постановку створив режисер Джанкарло Дель Монако. Музика Бізе звучить у виконанні Ізраїльського Оперного оркестру під керівництвом Даніеля Орена
Величезна сцена, змонтована спеціально для фестивалю в пустинній місцевості біля Мертвого моря на тлі гори Масада, зібрала разом кілька сотень артистів

В Ізраїлі відбувається масштабна постановка опери "Кармен" (7, 9, 10 червня). Захід проходить в рамках оперного фестивалю біля стародавньої фортеці Масада на березі Мертвого моря.

Величезна сцена, змонтована спеціально для фестивалю в пустинній місцевості біля Мертвого моря на тлі гори Масада, зібрала разом кілька сотень артистів.

Нову постановку створив режисер Джанкарло Дель Монако. Музика Бізе звучить у виконанні Ізраїльського Оперного оркестру під керівництвом Даніеля Орена.

В опері беруть участь знамениті оперні співаки та ізраїльський оперний хор. Партію Кармен виконає Аніта Рачвелішвілі (сопрано, Грузія), яка вразила виконанням цієї партії театр Ла Скала. Партію Хосе виконає італійський тенор Марко Берті, який в минулому році з блиском заспівав Радамеса в "Аїді". Опера буде виконуватися французькою мовою з субтитрами англійською та івритом.

Масада - стародавня фортеця на південно-західному узбережжі Мертвого моря, недалеко від міста Арад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші глядачі стоять, як на площі у концтаборі" - вуличний театр

Її побудував цар Ірод I Великий в 25 році до н. е., нащадок ідумеїв, які взяли іудаїзм. Він потребував притулок для себе і своєї сім'ї, тому значно зміцнив і добудувавав фортецю хасмонейського періоду, яка вже існувала на цьому місці.

З усіх боків Масаду оточують прямовисні скелі. Лише з боку моря нагору веде вузька, так звана зміїна стежка. Вершину скелі увінчує майже плоске трапецієподібне плато, розміри якого приблизно 600 на 300 метрів. Плато оточують могутні фортечні стіни загальною довжиною 1400 метрів і товщиною близько 4 метрів в яких влаштовані 37 веж. На плато, були побудовані палаци, синагога, збройові склади, ями для збору і зберігання дощової води та інші допоміжні споруди.

У фортеці нині збереглися палац царя Ірода, синагога, фрагменти мозаїк, вирубані в скелях водні резервуари, холодні і гарячі лазні та багато іншого. Сьогодні в Масаді проводиться один з найпрестижніших оперних фестивалів.

В минулому році більше 55 тисяч чоловік з Ізраїлю та інших країн відвідали Оперний фестиваль в Ізраїлі, який отримав широке визнання критиків. Тоді глядачі змогли побачити нову постановку "Аїди" під керівництвом маестро Даніеля Орена, що пройшла на тлі гори Масади, й ізраїльську прем'єру опери "Єрусалим" Верді біля стін Старого Міста Єрусалиму.

Зараз ви читаєте новину «Оперу "Кармен" поставили у скелях над Мертвим морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі