вівторок, 05 червня 2012 14:03

Найкращий фестиваль ідей 2011 року знову дивує глядачів

Найкращий фестиваль ідей 2011 року знову дивує глядачів
Своїм танцем фігур на даху URBANSCREEN перевершили всі очікування. Фото: artinfo.com

Уже вчетверте фестиваль Vivid Sydney запалює вогні в Сіднеї, перетворюючи традиційні майданчики в ефектне простір світла, музики і нових ідей.

Велике свято для творчої індустрії й найбільший фестиваль такого роду в південній півкулі, Vivid Sydney, триватиме до 11 червня. Фестиваль цього року проходить з успіхом, як і неймовірно вдалий фестиваль 2011 року, на якому побувало понад 400 тисяч гостей, і який, за версією Guardian, був названий кращим фестивалів свіжих ідей.

Фестиваль Vivid Sydney 2012 доручив німецькому арт-колективу URBANSCREEN, який займається великоформатними проекціями, зробити новий проект, який міг би до невпізнання перетворити дах-вітрило знаменитого будівлі Сіднейського оперного театру архітектора Йорна Утцона (J?rn Utzon).

У цій вражаючій роботі досліджується унікальна пластична форма Оперного театру та її роль в якості будинку музики, танцю і драми, що втілилося в одночасно складною і видовищною проекції.

Своїм танцем фігур на даху, який перетворює знамениті вітрила в ефемерний пульсуючий матеріал, URBANSCREEN перевершили всі очікування, які були з приводу цього дивовижного проекту.

Великоформатні інсталяції для великих арт-галерей, міжнародних фестивалів і оперних труп німецької арт-групи підняли світлову проекцію, відео-меппінг і моушен-графіку до небачених раніше висот.

Останні роботи демонструють різнобічну взаємодію з архітектурою: від твору на уявну тему "555 Kubik" на гамбурзькому Кунстхалле і опери Моцарта "Ідоменей" в Бременському театрі до святкування на честь 100-річного ювілею Музейного кварталу у Відні, якепривертає увагу громадськості до музичного підходу, до арт-інституцій креативного директора Торстена Бауера (Thorsten Bauer).

Зараз ви читаєте новину «Найкращий фестиваль ідей 2011 року знову дивує глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі