середа, 30 травня 2012 15:34

Фестиваль "Трипільське коло 2012. Парад Cтихій!" стане неофіційною фан-зоною "Євро-2012"
6

V Міжнародний фестиваль "Трипільське коло. Парад стихій" стане неофіційною фан-зоною Чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". Як повідомив директор фестивалю Олесь Журавчак, цього року фестиваль обрано іміджевою культурною подією в рамках чемпіонату: на фестивалі транслюватимуть 2-й півфінал і фінальну гру.

"Всі любителі футболу, які приїдуть на "Трипільське коло", матимуть можливість подивитися матчі. 28 червня транслюватиметься півфінал, який відбуватиметься в Польщі, а 1 липня — фінал, який відбуватиметься в Києві. Ми — неофіційна фан-зона чемпіонату, але ексклюзивна, без пива, але з квасом! Однак думаємо, що вболівальники "Євро" на наш фестиваль приїдуть не стільки за прямою трансляцією, скільки за нашою програмою", - сказав Журавчак.

Цього року до організації фестивалю залучено більше тисячі учасників з різних міжнародних та українських громадських організацій, творчих колективів, майстрів, художників, музикантів, літераторів тощо. На фестивалі діятимуть більше 30 творчих майданчиків.

"Трипільське Коло 2012. Парад Стихій!" – це фестиваль  фестивалів,  який об'єднує на своїй території  потужні ініціативи.  В цьому році в "Трипільському колі" прийматимуть участь фестиваль древніх ударних та обертонових інструментів – Archaic Trance Fest, фестиваль мистецтва вогню – "Коло Вогню. Strobos Fire Fest", ІІІ Міжнародний етнографічний фестиваль "ЖНИВА 2012 – Толока", літературний фестиваль "Трипільське ЛІТ'О", фестиваль "ДоброТи" та інші.

Також на "Трипільському колі" проходитиме ІІ Міжнародна Літня Медіа Школа "Свідомі медіа. Україна на перетині культур". Майданчик Школи стане міжнародним прес-центром, який в інтерактивному режимі надсилатиме з території фестивалю журналістські матеріали учасників в провідні українські та зарубіжні ЗМІ.

"Цього року у нас вводяться фестивальні гроші, - розповів Олесь Журавчак. – Таким чином кожний відвідувач, не зважаючи сплатив він за квиток чи ні, зможе стати меценатом події, вкладаючи кошти в першу чергу в свій власний розвиток. Надходження, які отримає фестиваль ми плануємо вкладати в нові проекти – вже на сьогодні маємо багато ідей пов'язаних з "Трипільським колом" і не тільки".

Фестиваль "Трипільське коло" триватиме 4 дні — з 28 червня по 1 липня у Ржищеві. На великій сфені виступатимуть співачка ILLARIA, гурти "Мед Хедс", "AtmAsfera", "Тартак", "KOZAK SYSTEM", "ДримбаДаДзиґа", білоруська "OSIMIRA" та інші.

Організатори сподіваються зустріти до 20 тисяч відвідувачів — більше, ніж у попередні роки.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Трипільське коло 2012. Парад Cтихій!" стане неофіційною фан-зоною "Євро-2012"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі