пʼятниця, 25 червня 2010 18:35

На фестивалі "Трипільське коло" самотні зможуть знайти пару

На фестивалі "Трипільське коло" самотні зможуть знайти пару

1-4 липня у місті Ржищів Київської області відбудеться третій еко-культурний фестиваль "Трипільське коло".

Про це 24 липня повідомили на прес-конференції у київському музеї Івана Гончара організатори події.

На фестивалі навчать робити з соломи серця. Прийшов лідер київського гурту "Mаd Heads xl" Вадим Краснооокий. Він зробив своє серце, перев'язав його синіми та жовтими стрічками. Його група зіграє у Ржищеві.

Навчать, як добути живий вогонь.

"Живий вогонь добувається без використання сірників чи запальнички, - розповів волонтер фестивалю. - Для цього часто використовують кремінь. Ми взяли лук. Палицю треба приставити до дошки і швидко крутити за допомогою кори. Іскра виникає через тертя дерева об дерево. Живий вогонь - цілющий. Охороняє дім від негараздів. Якщо через нього перестрибнути, можна очиститися".

Щоб розпалити вогонь, довелося використати кремінь. Від живого вогню підпалили пучок свічок і поставили до глиняної трипільської пічки. Молодь у футболках фестивалю стрибала через вогнище.

"Цей вогонь має не затухнути, - запевнив організатор фестивалю Олесь Журавчак. - По закінченню "Трипільського поля" передаватимемо його іншим фестивалям. Символ цьогорічного фестивалю – вогонь. Наш вогонь має запалювати серця творчістю. Для гостей будуть усі умови, щоб творити своїми руками. Проходитимуть майстер-класи з ліплення глиняного трипільського посуду, художники вчитимуть малювати. Усі бажаючі зможуть долучитися до толоки і будувати трипільську хату. Родзинкою фестивалю стане майданчик "Територія кохання". Тут можна буде швидко знайти собі пару. Усе витримано у нормах загальноприйнятої моралі".

Третього дня фестивалю відбудеться флеш-моб, який збере всіх рудоволосих. На спеціальних майданчиках демонструватимуть кіно, вчитимуть танцювати народні танці, показуватимуть моду. Організатори обіцяють багато вогняних шоу. На головній сцені виступлять гурти "Пікардійська терція", "ДахаБраха", "Крихітка", "Вадада" з Польщі та білоруська "Осіміра".

"Для мене сьогодні стало відкриттям, що на фестивалі заборонено курити, вживати наркотики і алкоголь, – зауважив Вадим Краснооокий. - Чудово, що на "Трипільському колі" є таке правило. Західна цивілізація – це цивілізація наркоманів. Йдеться не лише про хімічні чи рослинні наркотики. Суспільство залежне від телевізора, грошей. Воно не уявляє, як можна відпочивати без допінгу".

Квитки на усі 4 дні події коштуватимуть 150 грн. На два – 80 грн. Для студентів та дітей діятимуть знижки. Жити можна буде у наметовому містечку, місцевих садибах і в копицях сіна, які забезпечать організатори.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Трипільське коло" самотні зможуть знайти пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі