середа, 18 жовтня 2017 13:55

Олексій Вертинський 100-й раз зіграє "Дядю Ваню"
38

Вистава "Дядя Ваня"
Фото: Прес-служба "Молодого театру"
Вистава «Дядя Ваня»
Вистава «Дядя Ваня»
Вистава «Дядя Ваня»
Вистава «Дядя Ваня»

100-ту виставу "Дядя Ваня" за однойменною п'єсою Антона Чехова покажуть у київському Молодому театрі 19 жовтня. Режисер-постановник - Станіслав Мойсеєв. Прем'єра відбулась 2003 року.

За сюжетом, Іван Войницький веде господарство у садибі сестри. Вона померла, залишивши по собі дочку Соню. Її батько, відставний професор Серебряков, одружився вдруге з молодою красунею. Але з'їжджати з будинку першої дружини не збирається. У маєток прибуває лікар Астров, і налагоджене життя кардинально змінюється.

15 років поспіль роль дяді Вані виконує актор Молодого театру Олексій Вертинський.

"Я люблю Чехова і п'єсу. Але буду чесний, не відчув особливої радості, коли дізнався, що буду в неї залучений. Усе відбулося потім. Це зараз я усвідомлюю, наскільки вдячний персонажу дяді Вані. Бо він допоміг мені розібратись у багатьох особистих думках," - розповідає Олексій Вертинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обидва подружжя — абсолютно нещасливі люди

Також у двох складах вистави грають провідні актори Молодого театру: Римма Зюбіна, Лілія Ребрик, Олександр Безсмертний, Валерій Шептекіта, Наталя Васько, Тамара Яценко, Ганна Розстальна, Валерій Легін, Станіслав Боклан, Ігор Портянко, Тетяна Стебловська, Наталія Кленіна, Борис Георгієвський.

2003 року вистава отримала 2 нагороди від "Київської Пекторалі" - за "Кращу жіночу роль другого плану" за виконання ролі Соні Риммою Зюбіною та за "Найкращу сценографію" Андрія Алекесандровича-Дочевського. Також спектакль отримав гран-прі фестивалю "ELBLASKA WIOSNA TEATRALNA" у польському місті Ельблонг.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Вертинський 100-й раз зіграє "Дядю Ваню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі