середа, 18 жовтня 2017 00:35

Обидва подружжя — абсолютно нещасливі люди

Автор: ФОТО надане Владою Бєлозоренко
  Актори столичного Молодого театру (на фото зліва направо) Олег Москаленко, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна та Анатолій Сомик у виставі ”Різня” грають дві подружні пари. Зустрілися, що залагодити конфлікт своїх дітей. Розмова переростає у скандал між сім’ями та всередині пар
Актори столичного Молодого театру (на фото зліва направо) Олег Москаленко, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна та Анатолій Сомик у виставі ”Різня” грають дві подружні пари. Зустрілися, що залагодити конфлікт своїх дітей. Розмова переростає у скандал між сім’ями та всередині пар

— Набряк спаде, а щодо зубів, то відведіть сина до найкращого стоматолога — я готовий профінансувати, — каже Ален Рей, юрист фармацевтичної фірми, через ліки якої багато людей стали інвалідами. Він герой п'єси сучасного французького драматурга Ясміни Реза "Божество різанини". Із дружиною Анет приходить у гості до Веронік і Мішеля Ульє, за сюжетом. Хочуть залагодити ситуацію — їхній 11-річний син вибив у бійці два зуби Брюно Ульє. Хлопці — однокласники. Розмова переходить у сварку. Дорослі сперечаються не добираючи слів. Проблеми в шлюбі, непорозуміння між батьками і дітьми — все виходить назовні.

Вистава "Різня" стала першою прем'єрою 39-го сезону київського "Молодого театру".

— Привід для зустрічі двох родин мізерний. Могла закінчитися за 10 хвилин, якби батьки дійшли згоди. Але від їхнього егоїзму пішли хвилі і здійнявся шторм, який трощить усе, — розповідає режисер вистави Влада Бєлозоренко, 30 років.

— Наприкінці розуміємо, що обидва подружжя — абсолютно нещасливі люди, бо не вміють спілкуватися в сім'ї. Герої п'єси, напевно, вперше збагнули й зізналися самі собі, що байдужі до близьких.

У ХХІ столітті живемо в суспільстві, ніби за фасадом. Ми дуже сучасні, займаємося бігом і йогою, стали відкриті, викладаємо все своє життя в соцмережі. Та насправді, цей образ — крихкий. Приховує простий людський егоїзм.

Героїв обтяжує родина. Однак вони продовжують прикриватися успішністю. У певний ­момент розуміють, що вимагають одне від одного відповідати фасаду. А правда в тому, що не треба від партнера чогось чекати. Треба його любити. Не можуть вирватися з кола взаємних претензій. Усвідомлюють, що поруч — не та людина.

По сцені розкидані великі сміттєві мішки. Наповнені повітрям. Наш художник Володимир Карашевський хотів показати, що персонажі дуже багато говорять. Та головних слів сказати не можуть. Треба вчитися говорити з близькими. Якщо цього не робити — фасад, який ми ­будуємо для чужого ока, стає кліткою, а не ширмою.

Ролі в обох складах спектаклю виконують: Веронік — Римма Зюбіна, Олена Узлюк, Мішель — Анатолій Сомик, Ігор Портянко, Анет — Ірма Вітовська, Лілія Ребрик, Ален — Олександр Ромашко, Олег Москаленко.

Найближчий показ вистави "Різня" в київському "Молодому театрі" — 18 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Обидва подружжя — абсолютно нещасливі люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути