вівторок, 02 жовтня 2018 18:54

Олександр Стоянов зібрав 148 тисяч гривень для хворих дітей
6

29 вересня в Національній опері України відбувся благодійний спектакль "Лускунчик", ініціатором якого виступає вже другий рік поспіль прем'єр Національної опери Олександр Стоянов. Заслужений артист України спільно з телеканалом "Інтер" передали благодійному фонду "Інтер - дітям" 148 тис. грн. Гроші підуть на ремонт та оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку.

- У минулому році завдяки активності глядачів, які купували квитки на виставу, було зібрано 90 тисяч гривень, - каже Олександр Стоянов. - Вони були передані фонду "Інтер - дітям" і пішли на покупку апарату інтенсивної вентиляції легенів для реанімації Центру дитячої токсикології "Охматдиту". У лютому цього року апарат доставили в цей медичний заклад. У той же день до нього підключили дитину. Якби апарат в цей день не доставили, дитина не змогла б дихати. Мені говорили, що тільки за 2017 рік через відділення реанімації пройшло більше 900 дітей. Цифра величезна. Торік я ініціював цю акцію і пообіцяв зробити такий благодійний спектакль щорічним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Стоянов приборкав диких коней в Китаї

Цього року Олександр знову вийшов на сцену Національної опери України, щоб виконати партію Лускунчика і допомогти зібрати гроші на нову мету - ремонт і оснащення палати для трансплантації кісткового мозку для дитячого відділення Національного інституту раку.

Разом з Олександром на сцену 29 вересня вийшла солістка Національної опери України Юлія Кулик.

- Я дуже рада брати участь в такому спектаклі, рада, що мій танець може реально врятувати чиєсь життя і здоров'я, - говорить балерина.

Цього дня був аншлаг. Для багатьох дітей відбулося перше знайомство з балетним мистецтвом.

Торік 1 жовтня Олександр Стоянов вперше станцював благодійного "Лускунчика". Партію Машеньки танцювала його дружина прима балерина Катерина Кухар.

Балет "Лускунчик" створений за мотивами казки класика німецької літератури Е. Гофмана "Лускунчик і Мишачий король", це - містична історія про прекрасного принца, зачарованому в потворну ляльку, і дівчинку Маші, яка допомагає Лускунчикові перемогти Мишачого короля.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Стоянов зібрав 148 тисяч гривень для хворих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі