понеділок, 26 листопада 2012 15:23

Одеський художник пише картини, схожі на мозаїку
8

"Азія-Ренесанс"
Фото: Фото: Анатолій Ганкевич
"Жага катарсису"
"Кар'єрний вибух"
"Автопортрет з лінивцем"
"Вибух супрематизму"

24 листопада в Одеському Художньому музеї відкрилася виставка картин "Умови вибуху". Це серія робіт художника Анатолія Ганкевича.

Його полотна нагадують мозаїку. Хоча насправді художник використовує лише фарби. Любить яскраві кольори. Навіть для тіней використовує тепліші відтінки. Над цим проектом Анатолій Ганкевич працював два роки.

"Виставка присвячена інформаційному вибуху, який почався в 1965 році, тоді коли я народився, - пояснює художник Анатолій Ганкевич. - Зараз у світі все так швидко змінюється, що всі ці зміни образно сприймаються, не інакше як вибухи. У своїх картинах я ніби прослідковую історію цього вибуху. У розумінні самого слова вкладається щось фатальне. Вибух як ілюстрація хаосу. Тобто надлишок інформації доходить до критичної точки і вибух перетворює цю інформацію в хаос. Вибухом можна назвати все, наприклад ілюзію або життя, економічну кризу або навіть апокаліптичний вибух - безумство, яке твориться навколо 2012".

Анатолій Ганкевич порівнює створення картин з розфарбовуванням дитячої розмальовки.

"Це імітація мозаїки. Я наношу товстий шар фарби. Потім роблю фактуру. Беру біле полотно, під яким уже є малюнок і "розкреслюю" його на шматки, як в мозаїці. На кожен з цих шматочків кладу мазки фарб. Це нагадує дитячу розмальовку. Інколи прошу позувати для картин знайомих. Інколи фотографую їх, а потім переношу зображення на полотно", - пояснює художник.

Зараз ви читаєте новину «Одеський художник пише картини, схожі на мозаїку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі