середа, 06 лютого 2019 12:10

Обрали найкращі українські книжки 2018 року

Автор: litakcent.com
  Премію "ЛітАкцент року-2018" у у номінації "Проза" здобув роман "Лазарус" Світлани Тараторіної
Премію "ЛітАкцент року-2018" у у номінації "Проза" здобув роман "Лазарус" Світлани Тараторіної

У київській Книгарні "Є" відбулася церемонія нагородження лауреатів літературної премії "ЛітАкцент року-2018". Найкращі українські книжки минулого року обирали в п'яти номінаціях.

Премію книжкового веб-порталу "ЛітАкцент" у номінації "Проза" отримала Світлана Тараторіна з дебютним романом "Лазарус". У номінації "Поезія" нагороду розділили Остап Сливинський за збірку "Зимовий король" та Катерина Калитко за збірку "Бунар". У номінації "Есеїстика та художній репортаж" перемогли книжки репортажів "Над прірвою в іржі" Павла Стеха та "Наші інші" Олесі Яремчук.

У номінації "Літературознавство" премію отримали Володимир Панченко за дослідження про поета і перекладача Миколу Зерова "Повість про Миколу Зерова" та Ганна Улюра за "365: книжка на кожен день, щоб справляти враження культурної людини". Ольга Купріян здобула перемогу в номінації "Поезія та проза для дітей" за роман "Щоденник Лоли" – адаптацію підліткового серіалу "Школа".

За найбільше розчарування 2018-го вручили антипремію "Золота булька". Дісталася книжці Марка Лівіна та Катерини Бабкіної "Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків" ‒ збірці п'ятдесятьох життєписів видатних українок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видадуть неопубліковані твори Селінджера

Щорічну премію літературного інтернет-видання "ЛітАкцент" присуджують з 2008 року. Короткі списки шляхом голосування формують критики — автори сайту. Потім переможців обирає професійне журі, окреме для кожної номінації. Критеріями оцінювання є новизна, високий художній рівень книжки, а також культура видання і його поліграфічна якість.

Зараз ви читаєте новину «Обрали найкращі українські книжки 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі