четвер, 24 вересня 2020 14:49

Обрали фільм, який представить Україну на "Оскарі"

Автор: Arthouse Traffic
  Український оскарівський комітет обрав фільм Валентина Васяновича "Атлантида" у якості національного претендента на премію "Оскар"
Український оскарівський комітет обрав фільм Валентина Васяновича "Атлантида" у якості національного претендента на премію "Оскар"

Драма "Атлантида" режисера Валентина Васяновича буде національним претендентом на премію "Оскар" у номінації "Найкращий міжнародний фільм". Таке рішення ухвалив Український Оскарівський комітет.

Цього року стрічка змагалася ще з двома кандидатами – документальною картиною Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" та комедією Антоніо Лукіча "Мої думки тихі".

На фільм чекає оскарівська промокампанія і боротьба за потрапляння спочатку у лонглист, а потім у шортлист премії. Номінантів на "Оскар" оголосять 15 березня 2021 року. Церемонія нагородження відбудеться в Лос-Анджелесі 25 квітня 2021-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дякую Леніну, що не забрав Фінляндію"

Дія "Атлантиди" відбувається 2025-го після майбутньої перемоги України у війні з Росією та повернення окупованих територій. Донбас визнано непридатним для життя. Екологічна катастрофа отруїла землю й воду. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання, за сюжетом.

Усі ролі зіграли непрофесійні актори. Виконавці - колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки відбувалися в Маріуполі та Києві.

Торік "Атлантида" отримала нагороду 76-го Венеційського кінофестивалю за найкращий фільм у конкурсній програмі "Горизонти". Загалом стрічку показали на понад 50 фестивалях. Також увійшла у лонглист премії Європейської кіноакадемії та була презентована членам Голлівудської асоціації іноземної преси, яка присуджує премію "Золотий глобус".

Українська прем'єра "Атлантиди" відбудеться 26 вересня в рамках міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. У прокат фільм вийде 5 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Обрали фільм, який представить Україну на "Оскарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі