субота, 23 березня 2013 15:35

Новий роман Шкляра про українську Жанну Д'Арк вийде цього року

Новий роман Шкляра про українську Жанну Д'Арк вийде цього року
Письменник ще вирішує, якому видавництву довірити видання своєї нової книги. Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український письменник Василь Шкляр, автор книги "Чорний ворон" ("Залишенець") сподівається закінчити свій новий роман про українську Жанну Д'Арк, отаманшу Марусю, до кінця цього року.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Роман має бути цікавим, адже у ньому описуються події 1919 року – року трагедії української армії, – говорить письменник. – Галичани якраз перейшли Збруч і об'єдналися з петлюрівською армією. Уже тоді спільно пішли на Київ і "взяли" столицю. Та з лівого берега з'явилась армія Денікіна. І через нерішучі дії провідників, ми цей бій програли".

Автор планує дописати роман уже цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монолог Чорного Ворона і стрілецькі пісні – у Києві відзначили річницю "Ярославого валу"

"Якщо мені дозволить здоров'я, то цього року я закінчу роман "Маруся". У ньому йдеться про українську отаманшу, нашу Жанну Д'Арк", – підкреслив він.

Із видавництвом нової книги ще не визначився, адже, за його словами, є декілька різних пропозицій, тому вибере "найкращий варіант".

Говорячи про книги, які варто прочитати кожному українцю, Шкляр порадив спогади Юрія Горліса-Горського "Холодний яр", Леоніда Мосендза "Людина покірна" та поезію Маланюка.

"Є, звісно, такі імена, які всі знають і повинні читати. Зокрема, Тарас Шевченко та Ліна Костенко", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Новий роман Шкляра про українську Жанну Д'Арк вийде цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі