Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2012 17:09

"Тільки підскочать продажі" - Шкляр про вилучення "Чорного ворона" з книгарень

"Тільки підскочать продажі" - Шкляр про вилучення "Чорного ворона" з книгарень
Письменник вважає, що книжку заборонили, аби відвернути увагу Фото: korrespondent.net

Згідно з новим Законом про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, із книгарень вилучатимуть книжки, на яких є зображення цигарок. В інакшому разі передбачається штраф.

"Це - абсолютна дурниця, черговий абсурд від нашої влади. З таким успіхом треба заборонити 90% творів мистецтва, і не тільки літератури. У Пікассо є герої з люльками, в "Енеїді" козаки з люльками, Шолохов постійно з цигаркою, Микола Вінграновський, Багряний. Люлька взагалі була козацьким символом", - зазначив Василь Шкляр.

Також він зазначив, що такі дії можуть бути й способом відвернення уваги.

"Те, що ця тютюнова зграя починає з "Чорного ворона", свідчить про те, що шукала двері, завдяки яким можна, нарешті, заборонити цю книгу. Не будуть же вони Пастернака вилучати. Почнеться гонитва за всім українським, в першу чергу. Також це ще один спосіб відвернення уваги, щоб ми менше говорили про більш серйозні проблеми", - зауважив письменник і додав, що це тільки піде на користь продажам книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Шкляр іде в депутати

"Це все завершиться дуже швидко, черговою їхньою поразкою. Навпаки, це знову тільки збільшить інтерес до роману. Кожен наступ на "Чорного ворона" врешті тільки підвищує його наклад. Як було з Єжи Гофманом, коли він сказав, що не буде знімати фільм за "Чорним вороном", бо націоналістичний і антиросійський. Миттєво підскочили продажі, бо всі, хто не мав, побігли шукати цю книжку, що ж там антиросійського. Під час виборчої кампанії також продажі піднялися. Знаю, що кандидати в депутати різних напрямків і сил купують "Чорного ворона" і дарують його виборцям. Книжка дійшла до рівня, коли кожен камінь тільки їй на користь", - зауважив Василь Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки підскочать продажі" - Шкляр про вилучення "Чорного ворона" з книгарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі