Ексклюзиви
середа, 20 березня 2013 23:44

Монолог Чорного Ворона і стрілецькі пісні – у Києві відзначили річницю "Ярославого валу"
17

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

19 березня у київському Будинку вчителя відоме українське видавництво "Ярославів Вал" відсвяткувало свій День народження.

За словами модератора свята, поета і журналіста Павла Щириці, видавництву офіційно "виповнилося 16 років "за старим стилем" і 13 років "за новим" (так він протрактував різні дані щодо заснування організації – Gazeta.ua).

"Ми зустрілися, у першу чергу, з читачами, – говорить директор видавництва, письменник Михайло Слабошпицький. – Хочемо показати, яким був літературний рік, розповісти, чого чекати від нас і показати тих, ким ми пишаємося, кого вважаємо нашим скарбом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У митців на посаді міністра культури кисневий голод: це не їхня висота" - Михайло Слабошпицький

У рамках вечора презентували декілька нових книжок видавництва. Зокрема "Час великої гри" Юрія Щербака, "З історії нашої Кліо" Михайла Слабошпицького, "Над київськими зошитами" Леоніда Кисельова та інші.

Привітати "Ярославів Вал" прийшли відомі прозаїки і поети, які декламували уривки зі своїх творів. Зокрема Василь Шкляр, звертаючись до присутніх хлопців у кадетській формі ("богунівців"), зачитав монолог Чорного Ворона з роману "Залишенець". А саме, уривок про "японських самураїв, у яких не було страху".

У своєму вітальному слові письменник Віктор Баранов, автор сучасного афоризму "Можна жити й хохлом, і не згіркне від того хлібина", наголосив: "У видавництві зібралися люди, справою життя яких є боротися за утвердження України, від чого вони не уступляться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слабошпицький видав книжку про українські поразки

"Упевнений, якби Україна мала 300 Слабошпицьких, як спартанців, то ніхто б нас не переміг", – додав інший письменник Леонід Горлач.

Крім виступів видатних літераторів, гості свята також змогли насолодитися музичним подарунком кобзара, бандуриста й лірника Тараса Компаніченка. Він виконав декілька патріотичних стрілецьких пісень, зокрема "Марш "Україна", "Чи то буря, чи то грім" та "Забудь мене".

Зараз ви читаєте новину «Монолог Чорного Ворона і стрілецькі пісні – у Києві відзначили річницю "Ярославого валу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі