Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2013 14:15

Новий роман Харукі Муракамі про "безбарвного чоловіка" став бестселером року в Японії

Новий роман Харукі Муракамі про "безбарвного чоловіка" став бестселером року в Японії

Новий роман знаменитого письменника Харукі Муракамі "Безбарвний Цукур Тадзакі і його роки мандрів" - нині найбільше розкуповують в Японії. Станом на кінець листопада було продано вже 985 тис. примірників цієї книги.

Новий роман Муракамі надійшов у продаж 12 квітня нинішнього року і тут же став абсолютним лідером продажів. Його видавництво "Бунгей Сюндзі" вже кілька разів додруковувало додаткові тиражі, оскільки книги буквально змітали з полиць магазинів країни.

Головний герой нового роману Муракамі - самотній чоловік на ім'я Цукур Тадзакі, намагається розібратися зі своїм минулим і з подією, яка глибоко поранило його в підлітковому віці. Заради цього він їде в подорож і проходить різні випробування. "Безбарвним" герой роману став через те, що в його прізвищі немає ієрогліфа, що означає колір. Тим часом, у прізвищах чотирьох друзів дитинства Тадзакі такі ієрогліфи були - "червоний", "синій", "білий" і "чорний". Протягом усього роману герой з'ясовує причини, з яких він не зміг зберегти стосунки зі своїми "кольоровими" приятелями.

64-річний Харукі Муракамі - один з найпопулярніших в світі сучасних письменників, його твори перекладені більш ніж на 40 мов світу. Російському читачеві відомі його романи "Полювання на овець", "Норвезький ліс", "Хроніки заводного птаха", "Кафка на пляжі" і "1Q84". У 2009 році він також став бестселером в Японії.

Зараз ви читаєте новину «Новий роман Харукі Муракамі про "безбарвного чоловіка" став бестселером року в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі