вівторок, 03 квітня 2012 12:30

Новий роман Акунін опублікує під справжнім прізвищем

Новий роман Акунін опублікує під справжнім прізвищем
Фото з сайту pulse-uk.org.uk

Новий роман Бориса Акуніна під назвою "Арістономія" вийде під його справжнім прізвищем.

"Це буде роман з філософськими відступами і подвійним прізвищем на обкладинці: Акунін-Чхартішвілі", - уточнили у видавництві.

У своєму блогу на Livejournal Акунін пояснював, що в кінці минулого року вперше після довгої перерви взявся за роман про Фандоріна, проте змушений був перерватися. Письменник зазначив, що "неможливо писати виразний роман, коли думки зайняті іншим". Акунін брав найактивнішу участь в організації опозиційних мітингів, починаючи з грудневої акції на Болотяній площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна сильний характер, але не дуже широкий світогляд"

"Весь грудень і майже весь січень я був у творчому заціпенінні. Політичні події зовсім вибили мене з робочої колії. Фандорінський роман я відклав, бо радикально змінився настрій. Через деякий час я відчув, що мене тягне взятися за книгу, яку я писав фрагментами кілька років. Це "серйозний" роман, перший у моєму житті. Свого часу довів його до фіналу - і надовго відклав. Все там начебто було, а чогось головного не вистачало. Як "воскова персона": зовсім як жива, тільки не дихає і не ходить. У березні я цей роман нарешті закінчив. Російські події якимось мені самому не ясним чином дали книзі потрібний імпульс. Зараз книга вже готується до здачі ", - пояснює Акунін в своєму блозі.

Письменник уточнив, що книга називається "Арістономія", але значення цього слова стане зрозумілим лише після її прочитання. Він також зізнався, що саме для цього тексту просив своїх читачів надсилати йому старі фотокартки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акунін написав комп"ютерну гру

"Тепер я відчуваю, що скоро буду готовий продовжити фандорінську книгу. Тільки вона, мабуть, стане дещо іншою за колірною гамою. Відразу й назва з'явилася:" Чорне місто". Може, ще поміняється, не знаю", - уклав романіст.

Останнім часом він не випускав книг ні під своїм власним прізвищем Чхартішвілі, ні під найвідомішим своїм псевдонімом Борис Акунін. Але у видавництві АСТ в якості експерименту вийшло кілька романів вигаданихЧхартішвілі-Акуніним авторів - Анни Борисової та Анатолія Бруснікіна.

Зараз ви читаєте новину «Новий роман Акунін опублікує під справжнім прізвищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі