вівторок, 31 січня 2012 12:02

"Нобелівкою для Олійника хочуть відволікти від справи Тимошенко" - Винничук

"Нобелівкою для Олійника хочуть відволікти від справи Тимошенко" - Винничук

Поета Бориса Олійника висунули на здобуття Нобелівської премії, щоб відволікти світову громадськість від обговорення питань, пов'язаних з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Таку думку висловив письменник Юрій Винничук у розмові з кореспондентом Gazeta.ua.

"Ідея висунути Олійника на здобуття Нобелівської премії зародилася у влади після того, як почали говорити про можливе висунення кандидатури Юлії Тимошенко на здобуття премії миру. Його висунули лише для того, щоб він фігурував від України і міг затьмарити питання, пов'язані з екс-прем'єр-міністром", - сказав він.

Також Юрій Винничук зазначив, що у Бориса Олійника немає шансів стати Нобелівським лауреатом.

"Борис Олійник досі тримається старих радянських поглядів, сумує за Радянським Союзом і вважає Горбачова Іудою. 2010 року в Росії вийшла книжка "Іуда.Анатомія зради". Її писали троє авторів — Олійник, Павлов і Рижков. В цій книжці вони паплюжать Горбачова за те, що він розвалив Радянський Союз. В Європі Горбачова шанують, вважають авторитетною людиною, досі запрошують читати лекції і виступати на конференціях. Людина, яка написала таку книжку, ніколи в житті не отримає Нобелівської премії", - сказав він.

"Вірші Олійника — це заримовані афоризми, агітки, прокламації. В них немає глибини, як у Чеслава Мілоша чи інших нобелівських лауреатів. У світі ніхто не чув про Олійника. Його твори перекладали ще в радянські часи, останнім часом цього ніхто не робив", - додав Юрій Винничук.

"Із сучасних авторів претендувати на Нобелівську премію міг би Валерій Шевчук. Він — письменник номер один. Але його твори не перекладалися", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «"Нобелівкою для Олійника хочуть відволікти від справи Тимошенко" - Винничук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі