понеділок, 30 січня 2012 17:59

"В Україні можуть будь-яке лайно робити героями — стукачів, кадебістів, ворогів" - поет

"В Україні можуть будь-яке лайно робити героями — стукачів, кадебістів, ворогів" - поет

Відомий поет і афорист Володимир Голобородько вважає, що у поета Бориса Олійника нема шансів на отримання Нобелівської премії. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Наша академія наук - комуністична. Якщо члени Нобелівського комітету дадуть Олійнику цю премію, то самі стануть комуністами. Це буде повний ідіотизм", - зазначив Голобородько.

На його думку, у Бориса Олійника нема жодних шансів на здобуття цієї відзнаки.

"У нього найкращий вірш "У поета гроші завелись". Все інше — словесна еквілібристика, далека до справжньої поезії. Це в Україні можуть будь-яке лайно робити героями — стукачів, кадебістів, ворогів українського народу. Звичайно, у Нобелівському комітеті теж є корупція, але менша, ніж у Спілці письменників України. Бувало, давали премію зовсім нікчемним письменникам і графоманам".

Із українських літераторів минулого на Нобелівську премію заслуговували Іван Франко, Володимир Винниченко та Василь Стус, вважає Голобородько.

"Франко помер до рішення комітету, а Винниченкові перешкодив Максим Горький — написав Ромену Роллану, що Винниченко ворог російської літератури і демократії. Насправді причина була в тому, що в одному з романів він зобразив Леніна і Горького як гулящих чоловіків. Василь Стус, безперечно, заслуговував на премію за своє життя і творчість. Але його убили, щоб не допустити цього. Серед сучасних українських письменників я не бачу гідного Нобелівської премії", - підсумовує Володимир Голобородько.

Нагадаємо, до Нобелівського комітету направлений лист за підписом керівника Національної академії наук України Бориса Патона з висуненням українського поета Бориса Олійника на Нобелівську премію.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні можуть будь-яке лайно робити героями — стукачів, кадебістів, ворогів" - поет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі