вівторок, 06 грудня 2011 21:06

Німецькі музиканти зібрали у Вінниці аншлаг
13

Фото: Фото: Максим Кушка

Мистецький проект "Реквієм" до 220 роковин з дня смерті австрійского композитора Вольфганга Моцарта,  викликав ажіотаж серед вінничан. Уже за три тижні до початку концерту всі квитки розкупили.

"У багатьох концертних залах світу в ці дні звучать твори великого австрійського композитора, але серед українських міст до відзначення пам'яті Вольфганга Амадея Моцарта долучились лише Львів та Вінниця", – розповідає директор департаменту культури Вінницької міськради Ірина Френкель.

Виконати „Реквієм" вона запросила свого давнього знайомого — німецького диригента Петера Маркса.

"Я був у Вінниці уже більше 10 разів на запрошення Ірини. А минулого року я проводив майстер-класи для студентів Вінницького училища культури та мистецтв, – каже німецький маестро. - З симфонічним оркестром Львівської державної філармонії та муніципальним камерним хором „Вінниця", під керівництвом професора Віталія Газінського я уже грав два роки тому, але тоді у нас майже не було часу на репетиції. Стилістично різниця між цими виступами велика. Тоді три хори зустрілися прямо напередодні концерту, і тоді не все вдалось нам так, як ми хотіли б. Сьогоднішнє ж виконання було вельми вдалим. Я дякую всім виконавцям з оркестру та хору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені нарахували 118 можливих причин смерті Моцарта

Тривалою овацією, стоячи, вітали вінничани виконання твору австрійського композитора. У театрі був повний аншлаг.

На одному з крайніх місць плескала у долоні маленька дівчинка з мамою.

"Я багато читала про те, що музика Моцарта надзвичайно добре впливає на малюків. Одразу запланувала піти разом із донечкою Дашою, їй три з половиною рочки", – каже вінничанка Тетяна Плугова.

"Такий європейський рівень виконання, як у цих солістів, у Вінниці почуєш не кожного дня, – ділиться враженнями Настя Радко. - З диригентом Пітером Марксом я  познайомилася минулого року, коли вчилася у вінницькому музучилищі. Було відчуття, що музиканти працюють як один організм, надзвичайна зіграність".

Зараз ви читаєте новину «Німецькі музиканти зібрали у Вінниці аншлаг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі