понеділок, 18 січня 2021 22:46

Ніколи не стане хітом: опублікували пісню, яку Стенлі Кубрик відмовився взяти в фільм

Ніколи не стане хітом: опублікували пісню, яку Стенлі Кубрик відмовився взяти в фільм
"Космічна одіссея 2001 року" — фільм режисера Стенлі Кубрика у жанрі наукової фантастики. Це один з найбільш візуально значущих фільмів світового кінематографу. Сюжет обертається навколо знахідки на Землі та поза нею загадкових чорних Монолітів. Послідовно показують їхній вплив на виникнення людей в минулому та вирішення їх моральних проблем у майбутньому. Фото: Pinterest

Британський лейбл Wave Theory Records опублікував пісню, яку режисер Стенлі Кубрик замовив для фільму "Космічна одіссея 2001", але так і не використав. 2001: A Garden of Personal Mirrors опублікували через 52 роки.

Автор - 77-річний Майк Каплан. Публіцист і прес-агент Кубрика. Був здивований, що пісню лише зараз оприлюднили: "Приємно чути, як її грають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix уперше випустив фільм українською

Кубрик запропонував публіцисту написати пісню 1968-го після того, як під час зустрічі в MGM Records прослухали демо-запис, призначений допомогти просуванню фільму. Кубрик відмовився використовувати мелодію. Тоді Каплан написав 2001: A Garden of Personal Mirrors, звів її та довірив вокальну партію фолк-виконавиці Наомі Гарднер.

Але після прослуховування режисер сказав, що не може уявити, що пісня стане хітом. Більше вони ніколи не обговорювали композицію, хоча тісно співпрацювали над наступною стрічкою Кубрика - "Механічний апельсин".

У Великій Британії знайшли 3 раніше невідомі сценарії режисера Стенлі Кубрика.

Зараз ви читаєте новину «Ніколи не стане хітом: опублікували пісню, яку Стенлі Кубрик відмовився взяти в фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі