Ексклюзиви
середа, 14 березня 2012 15:54

Не стало відомого французького режисера

Не стало відомого французького режисера

14 березня у Франції помер режисер і сценарист П'єр Шендерфер (Pierre Schoendoerffer), повідомляє Agence France-Presse. Кінематографісту було 83 роки.

Дебютну повнометражну стрічку "Рамунчо" Шендерфер зняв в 1958 році. Він також сам написав сценарій картини. Пізніше Шендерфер працював над такими фільмами як "Рибак з Ісландії", "317-й взвод", "Честь капітана" і "Король вище хмар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішла з життя акторка Людмила Касаткіна

Шендерфер був лауреатом багатьох престижних нагород. Зокрема, він носив звання командора ордена Почесного легіону. Крім того, з 2001 року Шендерфер був президентом французької Академії витончених мистецтв.

У другій половині 1940-х Шендерфер був матросом торгового флоту. У 1949 і 1950 роках служив в армії. У 1951 році Шендерфер вирушив у французький Індокитай в якості військового оператора. У травні 1954 року він був захоплений у полон в'єтнамськими військовими, здійснив невдалу спробу втечі і був відпущений через чотири місяці.

Досвід, отриманий ним в цей період, пізніше було покладено в основу кількох фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Не стало відомого французького режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі